В момента сме в пика на омикрон и аз лично

...
В момента сме в пика на омикрон и аз лично
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: ПП, БСП и ИТН слагат маски само когато идват от РЗИ, явно са ги предупредили

„ В момента сме в пика на омикрон и аз персонално считам, че е редно да заедно съм с маска “. Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Асен Балтов по отношение на инспекцията на столичната Регионална здравна ревизия в Народното събрание през днешния ден, заяви Tribune.

На въпрос за зеления документ той отговори по този начин:

„ Е, допустимо е и да отпадне. Знаете, че ние считаме, че в този му тип зеленият документ е безусловно недействащ и това е побългарен зелен документ. Голяма е разликата сред зелен документ и имунизационен документ. Никой от парламентарната група на ГЕРБ не е срещу имунизирането и срещу доброволното имунизиране, само че ние сме срещу зеления документ в този му тип. Видяхме, че доста хора, които са с бустерна доза, се разболяват и от омикрон, несъмнено, те го карат доста по-леко, съвсем никой от тях не стига до болнично лекуване, само че все пак имаме некомпетентност на този зелен документ “, разяснява проф. Балтов.

Той уточни, че не знае кои петима депутати от ГЕРБ са санкционирани. По думите му първичната санкция е 300 лв., а в случай че има втори опит става 1000 лв..

Попитан дали в случай че отпадне зеленият документ, това ще да бъде сигнал към антиваксарството, той бе безапелационен:

„ Не, не е сигнал към антиваксарството. Зеленият документ в този му тип няма нищо общо с имунизационния документ, не бъркайте нещата. Има разлика сред имунизационен документ – за първа, за втора, за бустерна доза и този зелен документ, който се издава незабавно, откакто си направиш първата доза и ти към този момент с него можеш да вървиш на всички места – в молове, в кино, в театри. Едва ли не си към този момент затрупан, но ти не си затрупан, ти имаш единствено първа доза или единствено втора доза. Знаете, че две седмици след слагането на втората доза се счита, че към този момент имаме покритие, което може да ни пази. В момента виждаме, че с омикрон даже и при три дози имаме хора, които се заразяват, когато са минали повече от три месеца. Между другото и аз бях един от тях, който се болести, откакто е направил бустерната си доза и са минали повече от три месеца и половина. Така че мисля, че е обикновено да създадем разлика сред по този начин наречения български зелен документ и имунизационния “.

Той уточни, че от „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ всеобщо вървят без маски и си ги поставят единствено когато идват инспекция от РЗИ.

„ Явно са ги предизвестили. Имат си сътрудници най-вероятно в управлението на Народното събрание, които са споделили „ сложете си маските, има надзор от РЗИ. Ако гледате всеки ден, може да видите какъв брой хора са непрекъснато с маски, един от тях съм аз сигурно. Всички виждаме, че има двоен стандарт. Редно е всички тези, които сега са били с маски, само че преди този момент са ходили без маски, също да си платят санкциите, тъй като са решили да си сложат маски, единствено тъй като идва инспекция от РЗИ “, разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС.

„ За „ Възраждане “ знаем те са по принцип срещу слагането на маски и тези ограничения считат, че не са редни, само че множеството сътрудници от нашата парламентарна група вървят с маски от самото начало, колкото и да ни е дискомфортно “, акцентира проф. Балтов.

Той предвижда като вероятен завършек на пандемията края на месец март.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР