„В момента сме в пъти по-тежка ситуация, отколкото в началото

...
„В момента сме в пъти по-тежка ситуация, отколкото в началото
Коментари Харесай

Д-р Хасърджиев: Локдаун няма, защото държавата не може да си го позволи финансово

„ В момента сме в пъти по-тежка обстановка, в сравнение с при започване на рецесията, тъй като икономическите запаси на страната са изчерпани. Това е и повода страната да не афишира цялостен локдаун, тъй като не може да си го разреши “, счита доктор Станимир Хасърджиев, ръководител на Националната пациентска организация.

Пред БНР той разяснява, че досега никой не си е взел урок от досегашните Коронавирус талази. По думите му страната е бездействала през двете години на пандемията.

„ Не бяха подхванати нужните ограничения и дейности, с цел да не стигаме до тази национална злополука. Истинската КОВИД зараза настава в този момент в България “, сподели още Хасърджиев.

Той дефинира разделянето в обществото като разследване на целенасочена дезинформационна акция от страна на институциите.

„ Системата е безпомощна и не е съумяла да изясни на хората и да увеличи доверието им във имунизациите. Няма подобен казус, разказан в международната научна литература, в който за толкоз къс интервал да бъде приложена ваксина на такава голяма маса хора. Това не беше обяснено “, сподели още той.

Хасърджиев счита, че всички действия, които могат да се реализират в дома на пациента, би трябвало да се изведат отвън лечебните заведения. Трябва да се вкара и отдалечено наблюдаване на болните и на лекарите да им бъде заплащано за това.

Кантарджиев: Здравната система може да издържи още 1 седмица Министерство на здравеопазването: Тези хора не би трябвало да се имунизират с „ Пфайзер “ против COVID-19 Математици пред bTV: Локдаунът е неминуем Постоянен пункт за Коронавирус проби ще работи в НДК Родители: Има доста неясноти към тестването на децата за COVID-19 Доц. Гломб: Кривата на заболеваемостта хвърчи нагоре, " Делта " продължава да господства Втори следващ ден с Коронавирус връх у нас: Новозаразените са 6816 Децата и вирусът: bTV в Коронавирус отделението на най-голямата педиатрична болница Денков: Работим за връщането на дребните възпитаници в клас още идната седмица Четвъртата вълна: Ситуацията в лечебните заведения е сериозна, системата е на лимита си (ОБЗОР)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР