В момента сме в ключовата фаза на делото (за качеството

...
В момента сме в ключовата фаза на делото (за качеството
Коментари Харесай

Група за чист въздух: В сектор Транспорт липсват мерки

В момента сме в основната фаза на делото (за качеството на въздуха в София против Столична община - бел. ред.), представяме доказателства, пожелаваме експертизи, които ще са, може би, най-важното нещо в делото. С тях желаеме съответните специалисти да оценят обстоятелства и изказвания, които имаме по груповия иск. На предишното съвещание бе призната една огромна група експертизи без забележки от съда, от което сме извънредно удовлетворени. Това съобщи в студиото на ФАКТИ Ивайло Попов от " За Земята ".

" Има и проблематичен миг, тъй като съдът реши, че ще уточни Министерство на околната среда и водите (МОСВ) да дефинира специалистите, които ще изготвят експертизите, което за нас е притеснително. Първо, считаме, че няма законово условие това да бъде Министерство на околната среда и водите и второ, Министерство на околната среда и водите по един или различен метод е заинтригувано от изхода на това дело, т.к. има политическа обязаност, а и считаме, че има много по-добри специалисти от Софийски университет, Българска академия на науките, които ще се оправят по-добре с експертизите по делото ", сподели Попов.

" Има усъвършенстване, само че ограниченията към момента не отговорят на сериозността на казуса. Бихме желали ускорение на дейностите на Столична община ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР