В момента сме подготвили рамков договор, след което ще сключим

...
В момента сме подготвили рамков договор, след което ще сключим
Коментари Харесай

Kаракачанов: Ремонтът на МиГ-овете ще излезе по-евтино, ще сключим договор с производителя

В момента сме подготвили рамков контракт, след което ще сключим контракт непосредствено с производителя. Тоест на българския поданик ремонтът, следващият ремонт на МиГ-овете ще му излезе по-евтино. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.
По-рано през днешния ден излезе информация от ТАСС, че Каракачанов декларирал, че България завършва подготовката на контракт с Руската самолетостроителна корпорация (РСК) " МиГ " за ремонта на изтребителите МиГ-29. „ Процедурите по обжалване на това съглашение от страна на украинската компания са приключени, само че контракт в дадения миг с РСК " МиГ " към този момент не е подписан. Разчитаме да сключим съглашение допустимо най-бързо ", сподели министърът на защитата.
Пред публицисти през днешния ден той разяснява обстановката с няколко риторично заложени въпроса - Какво вършим, в случай че ние не ремонтираме нашите самолети и не ги поддържаме? Означава ли, че тези хора, които през днешния ден се вършат на най-големите атлантици, какво оферират тези хора? България да спре да има авиация, да няма кораби, за какво?
" Логиката е елементарна, или може би въпросът е различен? Защо когато предходни министри сключваха покупко-продажби за ремонт и поддръжка на същите тези Миг-ове, които имаме МиГ 29, само че го правеха през фирми-посредници и тези фирми-посредници отново доставяха аварийните елементи от Русия, от РСК МиГ, за какво тогава ги нямаше тези атлантици да викат и да скачат, може би тъй като в този момент няма комисионни, задавам този въпрос. Тъй като ние сега сме подготвили рамков контракт, след което ще сключим контракт, непосредствено с производителя.
Тоест на българския поданик, ремонта, следващия ремонт на МиГ-овете ще му излезе по – на ниска цена. Или може би заради обстоятелството, че този път няма да има фирми-посредници, няма да има някой който ще завоюва някой лев на гърба на българския жител, на гърба на Българската войска това нервира някои хора? Този въпрос задавам. Защо преди една година, когато края на 2016 година беше подписан контракт от моят предходник, който е пръв НАТО-вец, измежду НАТО-вците, както е известно, за 65 млн. лева за 10 мотора от Русия. Пак от Русия, не от луната, не от Канада, не от някъде другаде, за какво тогава нямаше митинги. Каква е логиката? Аз просто едно нещо се сещам, че този път няма да има фирми-посредници, някой няма да завоюва от тази работа и е неудовлетворен. Нека да ме опровергаят ", съобщи Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР