В момента ситуацията е много трудна. Заради пандемията, туризмът е

...
В момента ситуацията е много трудна. Заради пандемията, туризмът е
Коментари Харесай

Ангелкова: Туризмът е най-засегнатият отрасъл заради пандемията


В момента обстановката е доста сложна. Заради пандемията, туризмът е най-засегнатият бранш и той не действа. Това съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

"Ако потребителят не желае ваучер, то имаме инструкции от Европейска комисия да се възстановят парите на потребителя след края на изключителното състояние в границите на месец. Около 300 000 българи са планували да пътуват в чужбина и са предплатили за това ", безапелационна бе тя.

На въпрос дали ще има банкрути, министър Ангелкова съобщи, че се разяснява характерна кредитна линия с дълъг интервал за възобновяване на парите на потребителите.

По думите ѝ за 4-то тримесечие 164 000 души са били заетите в туризма, все още към 10% са тези, които са запазили работата си. "Юли и август месец можем да имаме късен летен сезон и това да подкрепи туроператорите ", сподели тя..

"Зимният сезон е бил с растеж от 9,8% от непознати туристи. Данните бяха извънредно обнадеждаващи, само че към този момент не е по този начин. В непрестанен разговор сме, туризмът не е самичък за себе си, а е част от стопанската система ", сподели още Ангелкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР