В момента ситуацията е много трудна. Заради пандемията, туризмът е

...
В момента ситуацията е много трудна. Заради пандемията, туризмът е
Коментари Харесай

Късен летен сезон може да подпомогне туризма у нас

В момента обстановката е доста сложна. Заради пандемията, туризмът е най-засегнатият бранш и той не действа. Това съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard.

"Ако потребителят не желае ваучер, то имаме инструкции от Европейска комисия да се възстановят парите на потребителя след края на изключителното състояние в границите на месец. Около 300 000 българи са планували да пътуват в чужбина и са предплатили за това ", безапелационна бе тя.

На въпрос дали ще има банкрути, министър Ангелкова съобщи, че се разяснява характерна кредитна линия с дълъг интервал за възобновяване на парите на потребителите.

Ангелкова сигнализира за банкрутите в туризма

По думите ѝ за 4-то тримесечие 164 000 души са били заетите в турзима, все още към 10% са тези, които са запазили работата си. "Юли и август месец можем да имаме късен летен сезон и това да подкрепи туроператорите ", сподели тя..

"Зимният сезон е бил с растеж от 9,8% от непознати туристи. Данните бяха извънредно обнадеждаващи, само че към този момент не е по този начин. В непрестанен разговор сме, туризмът не е самичък за себе си, а е част от стопанската система ", сподели още Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР