В момента се води проверка от страна на НСО и

...
В момента се води проверка от страна на НСО и
Коментари Харесай

Илияна Йотова: 10-годишно управление на ГЕРБ уморява

В момента се води инспекция от страна на НСО и Военната прокуратура и не знам нищо повече от това, което знаят всички по тематиката. Но мощно се надявам детето да се оправи час по-скоро, притискам палци детето да оцелее и да оздравее бързо. Това показа в студиото на ``Плюс-минус`` по Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова по мотив случая с блъснатото дете от кола на НСО, написа вести.бг.

,,Противопоставянето сред президентството и държавното управление е една сага, която не е от през вчерашния ден. Няма да бъда съдия, защото това са две разнообразни институции, две разнообразни персони с разнообразни визии за развиването на България. Според мен обаче прозира боязън от един възможен втори мандат на Радев като президент``, разяснява Йотова за връзките сред президента и премиера, като посочи, че въпреки всичко до идващите избори за президент има задоволително време.

,,С президента си приказваме по въпроси, които интересуват българското общество - да, от време на време спорим, само че няма спор в нашата президентска двойка``, добави вицепрезидентът.

,,Според разбиранията на изпълнителната власт обединяването на нацията се състои в това президентството да слуша държавното управление - това няма по какъв начин да се случи``, сподели още тя.

,,Венецианската комисия е орган на Съвета на Европа и тя дава една рекомендация. Самата аз съм безапелационен съперник на това европейски практики и правила да се постановат в българската реалност, тъй като се получава едно деформиране, когато не се регистрират някои локални специфики. Трябва една социална полемика по тематиката, тъй като такова решение не може да се вземе в границите на едно изключително съботно съвещание на Министерски съвет``, изясни Йотова във връзка предлагането самостоятелен основен прокурор да следи основния прокурор на България.

,,Трябва да се резервира правилото на разделяне на управляващите, само че дано да се направи едно мъдро предложение, а не емоционално``, уточни Йотова.

Илияна Йотова коментира и концепцията за конституционни промени, стартирана от президента. По думите ѝ от ГЕРБ се опълчват на сходна концепция, единствено тъй като е била препоръчана от президента.

,,Казват, че няма да го одобряват, тъй като е концепция на президента... тогава кой не желае разговор? Пак споделям - води се акция против възможен втори мандат на Румен Радев. Той беше упрекван в какви ли не грехове от управляващите``, показа тя.

На въпрос дали президентът може да се включи в идващите парламентарни избори и дали има политически упоритости Йотова акцентира, че всичко може да се случи, защото ``10 години във властта и 10 години да си министър председател уморява``.

Тя изрази мнението, че на този стадий няма никакъв конфликт сред Корнелия Нинова и Сергей Станишев.

,,Няма конфликт. Има Конгрес на Българска социалистическа партия идната година и в случай че Станишев желае да бъде опция на Нинова, тогава ще има конфликт, в този момент е просто медиен шум``, обясни тя.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР