В момента се усеща забавяне на пазара, купувачите леко се

...
В момента се усеща забавяне на пазара, купувачите леко се
Коментари Харесай

2300 евро за квадратен метър в столицата, в Пловдив и Варна положението е същото

В момента се усеща закъснение на пазара, купувачите леко се отдръпват, просто тъй като не знаят какво ще се случи. Това сподели пред Радио " Фокус " брокерът на недвижими парцели Александър Мачев. Той добави, че лихвеният % се подвига, а кредитните условия от банките са разнообразни към този момент и хората избират да изчакат, с цел да видят какво тъкмо ще се случи. 

" Засега цените се задържат, само че се усещат първите продавачи, които се стряскат от това, че купувачите се отдръпват, и те са склонни да създадат по-голям коментар в цената и да продадат на по-ниска цена, тъй като им трябват пари ", посочи той.

В София квадратният метър варира сред 1 200 евро до 2 200 - 2 300 евро и нагоре.

" За Пловдив и Варна знам, че гонят софийските цени. Не съм осведомен на квадрат по какъв начин стоят нещата, само че съм снимал няколко жилището в Пловдив и във Варна на безусловно същите цени като в София ", добави Мачев. 

Всеки, който има пари, влага в парцели. Никога няма да си на минус от тази инвестиция, безапелационен бе брокерът.

" Изкуствено не се завишават цените. Много хора са останали с усещане, че брокерите завишават цените поради комисионните и така нататък, което напълно не е по този начин. Ние вършим безусловно всичко допустимо цената да е по-нормална, тъй като ние желаеме бърза продажба, тъй като естествено, каквото и да си приказваме, колкото по-бързо продадем даден парцел, толкоз по-бързо и ние ще си вземем парите. И по всякакъв начин се опитваме да накараме продавачите да смъкнат от цената, обаче той си е притежател на този парцел, в случай че не желае, няма какво друго да създадем ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР