В момента се ремонтират само 17 км пътища (2 км

...
В момента се ремонтират само 17 км пътища (2 км
Коментари Харесай

АПИ е похарчило рекордните 9 милиона лева за външни услуги само за три месеца

В момента се ремонтират единствено 17 км пътища (2 км на Автомагистрала „ Хемус “, 15 км на пътя Русе - село Мечка)

Институтът за пътна сигурност неведнъж е предупреждавал, че Агенцията „ Пътна инфраструктура “ няма да може да се оправи с провокациите и клопките, оставени от ръководството на ГЕРБ, написа в мнение на профилираната организация, заета с намаляването на последствията от пътнотранспортния травматизъм.

За една година се смениха трима ръководители на управителния съвет на пътната организация. Каква е равносметката? Повече от 12 месеца строителните компании стачкуват и отхвърлят да ремонтират пътищата. В момента се ремонтират единствено 17 км пътища (2 км на Автомагистрала „ Хемус “, 15 км на пътя Русе - село Мечка), осведоми.

През зимата министър Караджов непрестанно заявяваше, че през тази година ще се извършат ремонт и реорганизация на 3000 км пътища. С темпото на ремонт, което АПИ предлага, действително тези 3000 км пътища ще приключат през 2050 година, означават от Института за пътна помощ. Но за сметка на това през първото тримесечие на тази година пътната организация е похарчило 9 млн. лева за външни услуги. Това е връх, откогато съществува организацията, за толкоз къс интервал не са харчени толкоз доста пари за външни услуги. Не чакаме министър Караджов да разгласява компаниите и сдруженията, които са били захранени от АПИ, написа в мнението.

В Института за пътна сигурност е постъпи информация, че на избрани компании е разплатено на 100% от осъществените действия, макар че беше оповестено, че ще се разплатят с тях на 50 на 100. Отговор не чакаме да получим за какво са изплатени тези средства, означават от института.

В умозаключение специалистите на Института за пътна сигурност предизвестяват всички политически партии, че в случай че не се подхващат изключителни ограничения, в това число и изключително законодателство, транспортната система на България ще катастрофира и възобновяване на вредите от това ще отнесе десетки години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР