В момента се работи по проект на нормативен акт по

...
В момента се работи по проект на нормативен акт по
Коментари Харесай

Донев: Ще прилагаме европейския регламент за справяне с високите цени на тока

В момента се работи по план на нормативен акт по използване на европейския правилник, по отношение на незабавната интервенция за справяне с високите цени на електрическата енергия . Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев по време на присъединяване си в петъчния парламентарен надзор.

Донев увери, че събраните свръхприходи, генерирани от производителите на електрическа сила, ще се употребяват за продължение на стратегиите за финансирането на ограничения в поддръжка на крайните консуматори , за намаляване на въздействието на високите цени върху тях.

„ Производителите, които имат под пределните разноски, ще вършат вноски във Фонд енергийна сигурност на електроенергийната система “, уточни служебният министър председател.

Гълъб Донев напомни, че мярката ще бъде в помощ главно на дребните и междинни предприятия , а крайните битови консуматори не престават да бъдат предпазени от контролираните цени , които са сензитивно по-ниски от борсовите.

Отговорът на служебния министър-председател бе на въпрос на народния представител от „ Български напредък “ Георги Самандов, който изиска информация за това по какъв начин държавното управление се готви да приложи европейския правилник и има ли функционална подготвеност държавните институции да стартират осъществяване на дейностите по него.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР