В момента се проверяват доходите на 302-ма собственици и ползватели

...
В момента се проверяват доходите на 302-ма собственици и ползватели
Коментари Харесай

Проверяват доходите на стотици собственици на луксозни коли по Северното Черноморие

В момента се ревизират приходите на 302-ма притежатели и ползватели на първокласни коли по Северното Черноморие, заяви по време на визитата си във Варна вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му инспекциите се правят със съдействието на полицията. Очаква се резултатите да станат ясни до седмица – две. „ И за мен ще бъде забавно да научим какъв брой от колите дават отговор на приходите на притежателите ", разяснява вицепремиерът.

След отчетна среща в Областна администрация за летен сезон 2018, той заяви, че от звената на Националната организация по приходите във Варна и Добрич имат нараснали приходи от Данък добавена стойност по отношение на интервала от юни до август 2017 година. Симеонов регистрира също, че по Северното Черноморие се регистрира нарастване с 24 млн. лв. на постъпленията от импортирани осигуровки на заетите в туризма за трите месеца. Повишението от импортиран налог върху приходите на физическите лица е с 8 млн. лв..

Въпреки дъждовното лято има растеж на оборотите с над 34 млн. лв. единствено за Северното Черноморие, съобщи Валери Симеонов след среща с представители на институции и туристическия отрасъл. Той дефинира сезона като сполучлив. Симеонов съобщи, че Министерство на вътрешните работи регистрира съществено понижаване на нарушаванията и закононарушенията по време на туристическия сезон. „ Благодарение на дейната активност на чиновниците на министерството имаме понижаване както на административните актове, по този начин и на общите закононарушения ", съобщи Валери Симеонов.

Според докладите на Министерство на вътрешните работи за летния сезон се регистрира понижаване на грабежите и кражбите и повишение на разкриваемостта с над 40% по постъпили сигнали за престъпления. По отношение на патентните марки и нарушаванията на интелектуалната благосъстоятелност са регистрира понижаване с 50% по отношение на предишния сезон, като иззетите артикули са за към 1 млн. лв. ", уточни Валери Симеонов. Положителни са резултатите и на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", сподели Валери Симеонов. Приходната организация регистрира 34 млн. лв. растеж на оборотите по отношение на предходната година и 8% растеж на приходите от налози.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР