В момента се прави проверка на всички ВиК дружества в

...
В момента се прави проверка на всички ВиК дружества в
Коментари Харесай

По искане на прокуратурата се проверяват всички ВиК и депа за отпадъци

В момента се прави инспекция на всички ВиК сдружения в страната както и на депата за предпазване на боклуци. Това се разбра по време на давания този следобяд брифинг на прокуратурата откакто бе оповестено, че министърът на околната среда Нено Димов е подал оставка, а прокуратурата разгласи, че му е повдигнато обвиняване за умишлена занемареност поради водната рецесия в Перник.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов разгласи, че се прави " пътна карта на боклука " в България - обхождат се и се разказват всички депа за предпазване на боклуци и се показва, какъв е статутът на съхранявания там отпадък. Ако при тази инспекция се открият данни за закононарушение, ще се рапортува на съответния областен прокурор и надлежно на основния прокурор, от който е разпоредена инспекцията, изясни Иванов.

Той уточни, че без да има връзка сред двете, редом тече инспекция във всички ВиК сдружения. Това разгласи още през вчерашния ден вътрешният министър Младен Маринов. Той уточни, че задачата на инспекцията е да се разпознават евентуални проблеми, с цел да се вземат ограничения в точния момент за решаването им и да не се стигне до обстановката като тази в Перник.

Всичко по следствието на прокуратурата от през днешния ден четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (95)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР