„В момента се подготвя стартиране на търг за търсене и

...
„В момента се подготвя стартиране на търг за търсене и
Коментари Харесай

Предстои конкурс за проучване за нефт и газ в блок „Тервел“ в Черно море


„ В момента се приготвя пускане на търг за търсене и изследване в блок „ Тервел “ в надълбоко Черно море “, разгласи енергийният министър. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на среща с представители на висшия мениджмънт на Тотал - компанията, която към този момент прави сондажи за газ и петрол в българската зона на Черно море и към този момент разгласи откриването на въглеводороди при сондажите.

Съвместната ни работа с Тотал ще продължи в осъществяване на един от главните цели на държавното управление в областта на енергетиката – диверсификацията на енергийни източници.

След извършен конкурс за търсене и изследване на петрол и природен газ в „ Блок 1-21 Хан Аспарух “ през 2012 година бе подписан контракт с „ Тотал Е&П България “. Към момента са създадени два сондажа – „ Плошков-1 “ и „ Рубин-1 “, проучвателните работи не престават.

Управителят на „ Тотал Е&П България “ Ксавие Фожрас през днешния ден подари на Министерството на енергетиката сондажното длето, употребявано при изследователски сондаж „ Плошков-1 “ в блок Хан Аспарух. В рамките на сондажа бяха открити въглеводороди.

По думите на Бернар Клеман, вицепрезидент на Тотал, отговарящ за Каспийския район и Южна Европа, Тотал ще продължи да работи в региона на изследване на геологията на Черно море на българска територия.

По време на срещата в Министерството на енергетиката бяха разисквани и идните промени в Закона за подземните благосъстояния. Министър Петкова акцентира, че основа задача пред българското държавно управление е обезпечаването на подобаваща среда за развиване на задграничните вложения. „ Измененията в закона ще се уточнят в границите на градивен разговор “, добави тя.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР