В момента се обсъжда Продължаваме промяната да се явят на

...
В момента се обсъжда Продължаваме промяната да се явят на
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Обсъждаме съвместно явяване на изборите с ДБ

В момента се разисква " Продължаваме промяната " да се явят на избори с " Демократична България ". Това сподели в студиото на " Още от деня " Настимир Ананиев от Политическа партия.

" Ние сме събрали нашите 5000 подписа. Успяхме за 48 часа да ги съберем, което не пречи на Политическа партия да се записва. Законът дава опция по-късно още една седмица след крайния период - 17 август да се прибавят и други субекти. Моето персонално мнение е, че би трябвало да се предприеме такава стъпка, която да ни даде повече народни представители в идващия Народно събрание. Видяхте, че четирима не ни доближиха в предходния, с цел да имаме в действителност едно болшинство на смяната. Всички старания, които би трябвало да създадем са в тази посока - идващото Народно събрание в действителност да има болшинство на смяната ", сподели Ананиев.

Правителството на Кирил Петков беше саботирано и от вътрешната страна от Има Такъв Народ, и извън - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " направиха всичко допустимо да попречат на каквито и да е промени, сподели още Ананиев.

Не счита, че газовата тематика е " потопила " останалите значими тематики за Политическа партия. Смята, че се пробва да се наслагва едно мнение от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", че има проблем с газа. Проблемът е, че всички търсят газ, че цената му е висока в цяла Европа, сподели Ананиев и даде образец с Ирландия, където преди рецесията битов консуматор е плащал 150 евро за два месеца, а в този момент заплаща 1000 евро.

Настимир Ананиев съобщи, че с повдигането на цената на газа с 60%, страната би трябвало да удари рамо на бизнеса. Направиха го в цяла Европа и би трябвало да се откри механизъм, с който да се подкрепи бизнеса, сподели той.

Ананиев дефинира като вярна рокада промяната на ръководителя на АПИ и поздрави министър Шишков за това, тъй като се е оказало, че са предоставени публични поръчки за идващите три години, само че е прескочено зимното поддържане.

" Още един път видяхме, че има напън, компаниите, които досега обслужват пътищата, да останат същите, само че без да бъде спазена закоконовата процедура ", сподели Ананиев.

Смята за вярно решението на Шишков за стартиране на поръчки за зимното разчистване.

" Много от хората видяха какво подмолно корупционно тресавище сега е страната. Навсякъде има провокации, бойкот, тежки стопански ползи, които работят против смяната и хората на 2 октомври би трябвало да създадат доста явен избор - каква България желаят - естествена европейска страна или една страна на задкулисието ", заключи Настимир Ананиев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР