В момента се намираме в един пик на пандемията от

...
В момента се намираме в един пик на пандемията от
Коментари Харесай

Министър Кралев: Спортистите са дисциплинирани, но имам забележки към феновете

В момента се намираме в един пик на пандемията от ковид. Решенията, свързани с налагане и разширение на противоепидемичните ограничения зависят напълно от здравните управляващи и ние ще се съобразим с тях. Наблюдаваме, че кметове и регионални шефове също взимат независими решения според от степента на увеличение на броя инфектирани в съответната община или област. Това съобщи спортният министър Красен Кралев в Русе.

Според него, в множеството случаи спортистите са безусловно дисциплинирани и съблюдават всички ограничения. " От страна на публиката имам известни забележки към почитателите на някои от футболните тимове. Всички останали фенове са дисциплинирани. Ние следим и следим процесите, тъй че в сериозен миг ще реагираме, в случай че би трябвало. Никой не би трябвало да се сърди, просто такива са действителностите. Най-важното е да опазим здравето на спортистите и на всички фенове на спорта ", добави той. 

Министър Кралев изясни, че България е една от няколкото европейски страни, в които има детайлно създадени протоколи за осъществяване на интернационалните надпревари. " Виждате какъв брой огромен е ползата към шампионата по тенис от серията ATP 250 Sofia Open. 14 състезатели от Топ 30 ще вземат присъединяване в нашата столица, което демонстрира, че хората имат безусловно доверие в метода, по който ние се оправяме в тази обстановка. Но въпреки всичко би трябвало да бъдем извънредно деликатни, тъй като тяхното здраве е на първо място останало ", сподели още Кралев.

Той описа за борбата си с ковид и акцентира голямата работа, която правят лекарите в тежката обстановка. " Възхищавам се на метода, по който работят на първа линия. Напреднали са доста спрямо февруари и към този момент имат опит по какъв начин да се лекува заболяването. Справят се за по-кратки периоди. Повечето са с сполучлив излаз от болестта в интензивните отделения, тъй като лекарите и останалите здравни служащи са натрупали опит. Там е доста рисково и доста тежко за тях. Мерките, които взима държавното управление са точни и ефикасни, в случай че сме виновни и ги съблюдаваме, болестта ще се ограничи – това е единственият метод ", съобщи министър Кралев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР