В момента се намираме в един пик на пандемията от

...
В момента се намираме в един пик на пандемията от
Коментари Харесай

Още един министър намекна за въвеждане на нови мерки

 " В момента се намираме в един пик на пандемията от ковид. Решенията, свързани с налагане и разширение на противоепидемичните ограничения, зависят напълно от здравните управляващи и ние ще се съобразим с тях “. Това съобщи министър пред представители на медиите в Русе.

" Наблюдаваме, че кметове и регионални шефове също взимат независими решения според от степента на увеличение на броя инфектирани в съответната община или област. Мисля, че в множеството случаи спортистите са безусловно дисциплинирани и съблюдават всички ограничения. От страна на публиката имам известни забележки към почитателите на някои от футболните тимове. Всички останали фенове са дисциплинирани. Ние следим и следим процесите, тъй че в сериозен миг ще реагираме, в случай че би трябвало. Никой не би трябвало да се сърди, просто такива са действителностите. Най-важното е да опазим здравето на спортистите и на всички фенове на спорта “, добави.

Министър Кралев разяснява и взаимната работата на ММС и Министерството на здравеопазването. " Искам да им благодаря, че работим в извънредно партньорство и съдействие. Винаги са се допитвали до нас, когато се взимат ограничения за спортните мероприятия. Заедно взимаме решенията в името на положителното на българския спорт и на здравето на всички български жители. И двамата здравни министри се оправиха чудесно в тази обстановка. В началото на пандемията отговорността се падна на и той се оправи извънредно добре. В момента усещанията ми от министър Ангелов също са отлични. Тук е време за мъже, които да носят отговорност, които да взимат решения. Смятам, че и двамата са почтени министри и се оправят извънредно съответно в тази обстановка. Предстоят тежки месеци, само че се надявам да излезем добре от обстановката “, съобщи Кралев.

Той добави, че България е една от няколкото европейски страни, в които има детайлно създадени протоколи за осъществяване на интернационалните надпревари. " Това е извънредно значимо. Виждате какъв брой огромен е ползата към шампионата по тенис от серията ATP 250 Sofia Open. 14 състезатели от Топ 30 ще вземат присъединяване в нашата столица, което демонстрира, че хората имат безусловно доверие в метода, по който ние се оправяме в тази обстановка. Но въпреки всичко би трябвало да бъдем извънредно деликатни, тъй като тяхното здраве е на първо място останало “, сподели още Кралев.

Той описа за борбата си с ковид и акцентира голямата работа, която правят лекарите в тежката обстановка. " Възхищавам се на метода, по който работят на първа линия. Трябва да им оказваме помощ по всевъзможен метод, обществото би трябвало да е зад тях, тъй като единствено те ни останаха в борбата с ковид. Виждате, че и ние като държавно управление вършим всичко допустимо да ги подкрепим, тъй като това са хората, които ще се оправят с пандемията.

Напреднали са доста спрямо февруари и към този момент имат опит по какъв начин да се лекува заболяването. Справят се за по-кратки периоди. Повечето са с сполучлив излаз от болестта в интензивните отделения, тъй като лекарите и останалите здравни служащи са натрупали опит. Там е доста рисково и доста тежко за тях. Мерките, които взима държавното управление, са точни и ефикасни, в случай че сме виновни и ги съблюдаваме, болестта ще се ограничи – това е единственият метод “, съобщи министър Кралев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР