В момента се намираме в един доста чувствителен период от

...
В момента се намираме в един доста чувствителен период от
Коментари Харесай

Османи за преговорите с България: Намираме се в чувствителен момент

В момента се намираме в един много сензитивен интервал от договарянията с България и заради тази причина не бих желал да давам повече детайлности. Това сподели македонският министър на външните работи Буяр Османи, съобщи БГНЕС.

Ние към този момент сме уведомили българската страна, какво е задоволително и какво не е и задоволително за нас, сподели още Османи. Според него " на този стадий португалското предложение е настоящо " за разрешаване на разногласието сред двете страни. България желае спомагателни гаранции и португалското предложение показва тези гаранции. Двете страни желаят гаранции, че контрактуваното ще бъде изпълнено, добави Османи.

" В тези договаряния нашият принцип, че нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не е контрактувано ", акцентира Буяр Османи.

Той още веднъж повтори, че преговорната рамка би трябвало да бъде утвърдена от всички страни-членки на Европейски Съюз и по-късно от самата районен съд Македония.

Македонското външно министерство е изпратило съобщение до българското по отношение на посланика, който ще бъде назначен в България, като сега се чака утвърждението му.

Припомняме, че районен съд Македония няма дипломат в България от две години. Въпросът беше подложен по време на извършените през януари 2022 година диалози сред министър председателите на двете страни Кирил Петков и Димитър Ковачевски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР