В момента се изработва доклад по екологичната оценка на въздействие

...
В момента се изработва доклад по екологичната оценка на въздействие
Коментари Харесай

Ето докъде стигна мегапроектът за река Марица

В момента се създава отчет по екологичната оценка на влияние върху околната среда на капиталовото предложение " Укрепване и социализация на речното корито на река Марица в рамките на Пловдив в сектора от околовръстния път до построения шлюз в източната част на града, научи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

В края на предходната година бургаска компания завоюва публичната поръчка за правене на ОВОС-а, отчетът по него е задача на Общината като възложител. 

След това се входира в Регионална инспекция за опазване на околната среда, описа за читателите ни шефът на районната екоинспекция Стефан Шилев. 

Следващите стъпки са да бъде оповестен на уеб страницата на институцията за обществено разглеждане, образуване на публично разискване от Общината и най-накрая оценката се преглежда на екологичен експертен съвет.

По принцип периодите са огромни, само че има късмет всичко това да се случи още тази година, разяснява Шилев. 

Проектът като цяло касае социализиране на речно корито в урбанизирана територия с огромен мащаб.  Той планува създаване на пешеходни и велоалеи, зона за каране на ролери и скейтборд, въжени атракциони, детски площадки, зони за разходки и отдих, както и такива, предопределени за краткотрайни, кампанийни или събитийни мероприятия. В проектите на плана за благоустрояване на река Марица влиза и съответното затревяване и засаждане на подобаващи типове растителност, които да са в сходство с природата и естествената среда. За водоплаващите птици също ще бъде помислено, като тук-там по продължение на речното корито ще бъдат обособени зони с високи растения, където пернатите да имат опция да се крият и гнездят. Идеята е да се резервира съществуващата екосистема в коритото на реката, като оптимално ще се употребяват естествени материали. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР