В момента се изготвя изцяло нова наредба за доставките на

...
В момента се изготвя изцяло нова наредба за доставките на
Коментари Харесай

Десислава Танева: Подготвя се изцяло нова наредба за схемите за училищен плод и мляко

В момента се изготвя напълно нова разпоредба за доставките на учебен плод и учебно мляко. Това осведоми министърът на земеделието и храните Десислава Танева в отговор на въпрос на народния представител Ирена Анастасова от "БСП за България " за хаоса с доставките при започване на тази образователна година.

В уточняващ въпрос Анастасова установи, че в границите на три години наредбата за доставка, по която се осъществят схемите "Училищен плод " и "Училищно мляко ", е променяна общо девет пъти. Депутатът от левицата насочи укор, че хубавата концепция децата да получават здравословни хранителни привички, се оказва "параван за облекчаване на корпоративни ползи ". Народният представител моли да бъде направена работеща разпоредба в интерес на децата.

Десислава Танева: Изготвянето на наредбата за трюфелите би трябвало да завърши до края на ноември

Министър Танева отговори, че по предложение на отрасловото министерство, се изготвя напълно нова разпоредба. "Тя се изготвя от работна група в Министерски съвет под председателството на вицепремиер Марияна Николова ", посочи Танева, като изрично се разграничи от извода за корпоративните ползи.

Анализът за актуалната образователна година какъв брой са доставчиците по отношение на миналата, ясно приказва, че са доста повече, разяснява земеделският министър.

"За мен това са две доста положителни схеми ", сподели Танева.

Министърът показа данни, съгласно които сега по скица "Училищно мляко " са подадени 138 заявки за утвърждение, включващи 3 202 образователни заведения, издадени са 120 акта за утвърждение на 2 787 образователни заведения.

Танева: Щастлива съм, че имах опцията да посрещна в кабинета си студенти, участващи в акцията "Мениджър за един ден "

По скица "Училищен плод " са подадени 175 заявки за утвърждение, включващи 3 266 образователни заведения, издадени са 154 акта за утвърждение на 2 611 образователни заведения.

"Всички подадени заявки са обработени от ДФЗ. В рамките на един календарен месец ДФЗ е обработил 100 % от подадените заявки, като за 90 на 100 от тях са издадени актове за утвърждение ", заключи министър Танева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР