В момента са интересни времена за бизнеса. Най-много пари са

...
В момента са интересни времена за бизнеса. Най-много пари са
Коментари Харесай

Юли Тонкин: Най-успешните предприемачи променят света

В момента са забавни времена за бизнеса. Най-много пари са направени по време на най-големите рецесии. Това сподели Юли Тонкин – бизнесмен, вложител и мотивационен представител, в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “ . Той е създател на шест книги и оказва помощ на хората със тактики за по-добър живот с живи събития, фирмени образования, персонални съвещания, наставнически стратегии.  

Казва също, че най-успешните бизнесмени трансформират света, вместо да чакат някой различен да го промени.  

Предприемачеството по думите му е най-трудният метод да се изкарат лесни пари. " Няма нищо елементарно в предприемачеството. Парите се изкарват, когато си си нацапаш ръцете, когато си там, в трънките, дружно с екипа и с всички хора. За мен предприемачеството стартира от простата идея от нищо да направиш нещо, по какъв начин можеш да иновираш. “  

Основите на предприемачеството са нововъведението и маркетингът. " Когато имаме артикул или услуга иновация, и когато имаме прекрасен маркетинг зад нея, тогава нещата се случват доста добре. Имаме три съществени ресурса – време, сила и пари. Виждам, че най-големият проблем на актуалните бизнесмени е, че бъркат продуктивността със заетостта и се пробват да вършат всичко сами, да са човекът-оркестър. Първото, което бих споделил на младите бизнесмени, които желаят да се развиват, е: не наемайте други хора за напредък и развиване, наемайте ги първо с цел да си откупите времето. Затова първо би трябвало да разберем какъв брой изкарваме на час, с цел да може да делегираме на други хора. По-добре някой да свърши работата ни на 50% през днешния ден, в сравнение с ние да я свършим на 100% в никакъв случай “, поучава предприемачът.  

По думите му най-хубавата инвестиция е в самия себе си – в познания и умения. " Изградете първо инфраструктурата, която стартира с вас самите, по-късно – екипа.  

Менторството е най-подцененото, само че най-ценното нещо, тъй като редуцира годините в месеци, от време на време и в седмици. Най-бързият път към благосъстоянието и триумфа е менторството от някой, който към този момент го е направил. Намерете някой, който към този момент живее вашите фантазии. Ако сте артист – намерете артист, в случай че желаете да извършите бизнес, намерете човек, който към този момент има този сполучлив бизнес, и дано той да бъде вашият наставник. Черпете опит от него, тъй като той към този момент е минавал пътеката, минавал я е доста пъти и знае всички рискове и благоприятни условия наизуст “, сподели Юли Тонкин.  

Успешният бизнесмен съгласно него би трябвало да сътвори към себе си кръгове от три вида хора. " Едните са хора, които са на нашето равнище. С тях нормално спорим, съревноваваме се, състезаваме се. Аз назовавам тези хора " другари за напредък “. Другият вид са хора, които са десетки пъти по-напред от нас, без значение в коя сфера – това са нашите ментори. И третият кръг са хора, на които ние можем да подадем ръка, на които ние можем да бъдем ментори. Това, което аз върша от години, е обвързвано с тези три стъпки: първа стъпка – учи от ментори; втора стъпка – прави, действай, нацапай си ръцете, бъди в играта; трета стъпка – предай нататък, научи други хора, подай на някой човек, който гледа нагоре и мечтае, който е гладен. “ 

Вярва, че персоналният бранд отваря доста порти. " Когато имаш персонален бранд, фрагментите се борят и се бият, с цел да стигнат до теб, и ти можеш да си избираш измежду хиляди хора. Има три съществени аргументи, заради които хората стартират работа, като парите са на трето място. На първо място е какво те могат да научат от теб като наставник. Ако той вижда, че няма какво да научи от теб – какво да прави там? На второ място е средата, хората в близкия ти кръг и какъв брой съответни и кадърни са те. На трето място са парите “, споделя Юли Тонкин.   

Според него България е същински чернозем за предприемачество. " В България не би трябвало да си талантлив, с цел да успееш или с цел да си мултимилионер. Просто би трябвало да направиш нещо, което другите ги е боязън да създадат, а това са доста неща, тъй като тук сме изтъкани от ограничаващи вярвания. Но това е преимущество, това не е минус “, има вяра Юли Тонкин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР