В момента руско-иранските отношения се развиват по всички вектори, които

...
В момента руско-иранските отношения се развиват по всички вектори, които
Коментари Харесай

Путин оцени високо отношенията между Русия и Иран

В момента руско-иранските връзки се развиват по всички вектори, които бяха обрисувани по-рано. Това съобщи съветският президент Владимир Путин по време на диалози с иранския водач Ибрахим Раиси в коридорите на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие в Самарканд, предава РИА Новости.

„ Отношенията сред Русия и Иран се развиват по всички вектори, образувани през доста предходни години. На финалния стадий е работата по ново огромно съглашение сред Русия и Иран, което ще означи прехода на връзките на равнище стратегическо партньорство “, разгласи Путин.



Той означи и взаимните старания на Техеран и Москва по пътя на Иран към участие в ШОС.

„ Както се съгласихме, направихме всичко, с цел да подсигуряваме, че Иран ще стане пълновръстен член на Шанхайската организация за съдействие. Нашите сътрудници в тази организация поддържаха вашата кандидатура, остава последната условност “, добави Путин.

По-рано Иран подписа меморандум за ангажимент в Шанхайската организация за съдействие (ШОС), отваряйки пътя за присъединение на страната към ШОС. Документът беше подписан от външния министър на Иран Хосейн Амир Абдолахян и генералния секретар на ШОС Джан Мин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР