В момента Русия разработва нови системи за изстрелване на ядрено

...
В момента Русия разработва нови системи за изстрелване на ядрено
Коментари Харесай

Вашингтон: Москва разработва оръжия, за които САЩ нямат аналог

В момента Русия създава нови системи за изстрелване на нуклеарно оръжие, на които Съединени американски щати нямат аналози. Това изказване направи помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по въпросите на интернационалната сигурност и неразпространение на нуклеарно оръжие Кристофър Форд, представен от ТАСС.
Изказвайки се пред Комитета по външните работи в Американския сенат, Форд уточни, че става дума за цяла нова серия от това оръжие. Експертът даде за образец ракетната система „ Сармат “, както и автоматизирана подводница, оборудвана със лична миниатомна електроцентрала, отбелязва още организация " Фокус ". Става ясно, че Форд е коментирал и ракетата „ Буревестник “.
напомня, че РС-28 " Сармат " е нова съветска ракетна система, изстрелвана от подземни бункери, работеща с тежка междуконтинентална балистична ракета.

Що се касае съответно до крилатата ракета, по-рано през септември тази година стана ясно, че Москва е провела най-малко пет тествания на " Буревестник " и всички те са приключили с крах. По данни на разследващите служби на Съединени американски щати, представени от американските медии, тестванията са се провеждали от 2017 година. Най-продължителният полет е траял към 2 минути, а най-краткият - 4 секунди.
През юли 2018 година Министерството на защитата на Русия разгласява видео, в което бе показано стартирането на ракетата.

На 8 август при детонация на полигон в закритата зона край Северодвинск в северната част на Русия починаха петима учени и двама военни.
Deutsche Welle писа по-рано, че американски специалисти от Калифорнийския център за проучвания в региона на разоръжаването " Джеймс Мартин " допускат, че става дума за несполучливо тестване на крилатата ракета " Буревестник ". Американските експерти са измежду първите отвън Русия, установили нараснала радиоактивност след детонацията при започване на август.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР