В момента Регионалната здравна инпекция и Областният кризисен щаб във

...
В момента Регионалната здравна инпекция и Областният кризисен щаб във
Коментари Харесай

Заради коронавируса! Обсъждат затягане на мерките във видинското село Дреновец

В момента Регионалната здравна инпекция и Областният спешен щаб във Видин разискват дали да се подхващат по-строги ограничения за придвижване на жителите на село Дреновец, поради първия открит случай на ковид на територията на региона.
По думи на кметът на община Ружинци Александър Александров всички контактни лица ще бъдат сложени под домашна карантина, а лицата, които са имали контакт с болния се търсят.
"В понеделник е диагностициран от същия доктор, който незабавно е разпознал признаците, обадил се е на незабавната помощ или на 112, не съм сигурен, пристигнала е колата за спешна помощ с оборудвани хора в нея, със скафандрите и с нужните неща. Превозен е в болничното заведение във Видин, направени са му проучвания и през вчерашния ден, към 20 часа, може и малко по-късно, резултатите излизат, тестът е позитивна. Той живее със брачната половинка си, двамата са в къщата. В прилежащата живеят още двама индивида. Уличката е дребна, не са доста контактни. Децата им живеят по София, там работят, не са си идвали повече от 28-29 дни. Безработни са и двамата - и мъжът, и дамата. Не са ходили в чужбина, мисля, че нямат и контакти с лица от чужбина, само че това се открива от органите на реда и службите, които от нощес работят по въпроса. Ние държим директна връзка непрестанно с тях от Областния спешен щаб ", добави още Александров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР