В момента разни политически формации се занимават с предизборната кампания

...
В момента разни политически формации се занимават с предизборната кампания
Коментари Харесай

Доц. Антоний Гълъбов: Никой нямаше намерение да прави правителство

В момента всякакви политически обединения се занимават с предизборната акция на Радев, а не с ръководството на страната

В този парламент нямаше съществени диалози за държавно управление. От самото начало споделях, че точките на някакво допустимо единодушие бяха свързани със законодателството, не с изпълнителната власт. Не се появи документ, които да демонстрира какво е належащо да се направи в този момент, след три, пет, шест седмици. Нямаше опит за основаване на някаква краткосрочна управническа стратегия за държавно управление. Никой нямаше желание да прави държавно управление, това е изгубено време, което ще ни коства скъпо.

Предсрочните избори са неизбежни и твърди, че директното обвързване с президентската акция е явно. Големият въпрос, на който би трябвало да отговорят партиите в предизборната си акция е за какво откриха път и сътвориха толкоз удобна среда за провеждането на акцията на господин Радев.

Големият въпрос е и за какво породи пропрезидентско болшинство, само че няма такова, което да носи отговорност за ръководството на страната. Съгласие сред партиите в настоящия парламент има единствено във връзка с актуализацията на бюджета, както е имало и в 44-я парламент, само че там болшинството се е обединило към измененията в Изборния кодекс.

В момента имаме единодушие с това, че напъните на Радев би трябвало да бъде подкрепени. Точно по тази причина нямаме кандидатури против него, а ние сме на 80 дни от изборите за президент. В момента тези политически обединения се занимават с предизборната акция на Радев, а не с ръководството на страната.

От БГНЕС, със съкращения
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР