В момента работим с 20% от градините на ресторантите и

...
В момента работим с 20% от градините на ресторантите и
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Отварянето вътре в ресторантите ще ни даде глътка въздух

„ В момента работим с 20% от градините на заведенията за хранене и отварянето вътре в заведенията за хранене ще ни даде страшна глътка въздух “. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов в предаването „ Плюс-Минус “ по Нова телевизия.
„ Намалени са местата, само че към този момент ще работим и вътре, и вън. Това ще даде опция и на сътрудниците, които нямат градини, да работят ”, сподели още той.
Ричард Алибегов предизвести, че макар намаляването на Данък добавена стойност, тази и идната година ще бъдат доста тежки за сектора. „ Много от хората към момента са застрашените от банкрут. Някои няма и да отворят. Туристическият сезон надали ще бъде избавен, само че вършим всичко допустимо да спасим каквото можем ”, сподели още Алибегов.
Той разяснява още, че всички гледат Данък добавена стойност, само че никой не приказва за повдигането на минималната работна заплата в сектора на 800 лв. от актуалните 610. „ В естествена конюнктура за такова повдигане ще са нужни 4 години, а ние го предлагаме в този момент незабавно с намаляването на Данък добавена стойност. Това като доход за бюджета за една година ще е 72 милиона. А приходът от Данък добавена стойност ще е, когато има обороти ”, сподели Ричард Алибегов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР