В момента президентът на САЩ Джо Байдън не планира да

...
В момента президентът на САЩ Джо Байдън не планира да
Коментари Харесай

Белият дом обяви липсата на посещение в Украйна в графика на Байдън

В момента президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не възнамерява да посещава Украйна, сподели заместник-прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, разяснявайки поканата на украинския президент Владимир Зеленски.

Жан-Пиер сподели, че сега „ няма никакви проекти за пътешестване “, които да „ афишира авансово “. „ Няма пътешестване, което в този момент мога да потвърдя. Графикът на президента наподобява по този начин. И, несъмнено, няма удостоверение за посещаване в Украйна “, сподели тя, представена от ТАСС.

Тя съобщи, че фокусът на Съединени американски щати „ в този момент е върху продължаването на диалозите на работно равнище “, това би трябвало да „ подсигурява “, че американската страна „ държи вратата отворена за дипломация “.

Белият дом удостовери, че Съединени американски щати обмислят даването на гаранции за заеми на Украйна като част от пакет от спомагателни ограничения за макроикономическа поддръжка. Жан-Пиер отхвърли да даде детайлности. Телевизионният канал Fox заяви, че Съединени американски щати са подготвени да оказват помощ на Украйна със заем от 1 милиард $, оповестява РИА Новости.

Жан-Пиер, разяснявайки изказванията на съветския външен министър Сергей Лавров по отношение на опцията Москва и Западът да се спогодят по въпросите на сигурността, сподели, че Съединени американски щати „ работят за реализиране на дипломатическо решение, с цел да деескалират рецесията “. и " продължава да взаимодейства с съветското държавно управление в цялостна съгласуваност " със съдружниците.

В същото време Вашингтон „ трезво гледа на вероятностите за това, като взема поради стъпките, които Русия намерено подхваща “на място “, сподели тя. Според нея Съединени американски щати са подготвени за всевъзможен поврат в обстановката към Украйна, само че биха предпочели да видят придвижване по пътя на дипломацията дружно с Русия.

Жан-Пиер сподели, че управляващите на Съединени американски щати организират съвещания с редица страни и компании по отношение на опцията за увеличение и пренасочване на енергийните доставки при положение на утежняване на обстановката към Украйна и нужда от подмяна на съветския експорт за стабилизиране на пазара. Тя изясни, че Съединени американски щати работят за „ идентифициране на спомагателен неруски природен газ в Северна Африка и Близкия изток “, който може да бъде изпратен до Азия и Съединени американски щати. Жан-Пиер не отговори еднопосочно на въпроса дали управляващите на Съединени американски щати са подготвени да откажат да купуват нефт от Русия при положение на утежняване на обстановката към Украйна.

Припомняме, че Зеленски предложения Байдън да посети Киев. Зеленски е сигурен, че визитата на Байдън „ в Киев през идващите дни ще бъде мощен сигнал и ще способства за деескалация “. Източници настояват, че Зеленски прикани Байдън да пристигна „ допустимо по-скоро “, само че визитата е „ малко евентуално “.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР