В момента повечето бизнеси са в режим на оцеляване и

...
В момента повечето бизнеси са в режим на оцеляване и
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Солидарността и бизнес етиката са още по-важни в днешната криза

В момента множеството бизнеси са в режим на оцеляване и справяне с непосредствените компликации, свързани с Коронавирус рецесията. Целта е да се купува време, с цел да се оценят количествено следствията и да се стигне времето, когато да се намерят нови бизнес модели.

Това разяснява пред Радио София ръководителят на Българския конгрес на бизнес водачите (БФБЛ) Левон Хампарцумян.

Според него и в тази обстановка има и бизнеси, които са в положително положение и даже процъфтяват - продажба на маски и дезинфектанти, доставки по домовете, куриерски услуги и други, само че превозът и туризмът сигурно бележат спад в целия свят.

Отделните бизнеси си взаимодействат и си оказват помощ, „ опитваме се да се свързваме със експерти, които могат да бъдат потребни със препоръките и информацията си – медици, министри и така нататък “, добави Хампарцумян.

Подобна среща следва идния понеделник – с министъра на стопанската система.

„ Доста неща се вършат. Не бива да храним свръх упования. “

Кризата ни накара да обръщаме повече внимание на устойчивостта на бизнесите, на удовлетвореността на клиентите и на чиновниците. В спешните условия това стана изключително значително за климата и ориста на компаниите, за лоялността на клиентите, акцентира Левон Хампарцумян.

По отношение на банките, за разлика от предходната рецесия (2008-2011 г.), в този момент те се оправят много по-успешно. Те са постоянни, само че и в някаква степен са гъвкави, с цел да могат да оказват помощ на бизнеси, които са перспективни, разяснява още някогашният банкер.

„ Ако имате убеденост за бъдещите си приходи, можете и в този момент да изтеглите заем. Не бива да се прибягва към заем като средство за справяне с фундаментални и дълготрайни компликации “, обърна се специалистът към слушателите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР