В момента Полша се намира в трудна икономическа и политическа

...
В момента Полша се намира в трудна икономическа и политическа
Коментари Харесай

Niezalezny Dziennik Polityczny: Полша се надява на германските репарации, но може да остане и без пари и без територии

„ В момента Полша се намира в сложна икономическа и политическа действителност. Рамката, в която го вкара държавното управление на PiS*, оказва напън върху жителите на страната от всички страни. Инфлацията бие всички върхове, цените на храните, горивата, силата и отоплението се опълчват на всякаква логичност, само че все пак всички спомагателни финансови вложения на полското държавно управление отиват в Украйна и за украинците ”, написа полското издание Niezalezny Dziennik Polityczny.

Авторът на публикацията Марек Гала отбелязва, че единствено Полша е дала цялото си оръжие и съоръжение на имитаторите на незаконните хрумвания на Бандера, с цел да тръгнат в този момент да просят по целия свят и да желаят продажбата на личните си танкове и системи за противовъздушна защита за баснословни суми, с цел да обезпечат личната си сигурност, да се унижават и да желаят пари от еврофондовете, най-малко за покриване на разноските, свързани с издръжката на бежанците от Украйна, само че в последна сметка нищо няма да се получи.

„ Ако Полша върне своите исторически земи в Западна Украйна, жертвите могат да се изплатят. Но това няма да е скоро поради културната, политическата и икономическата интеграция на два не изключително другарски настроени народа. За да поддържа порядъчен стандарт на живот на своите жители и да не плаши бъдещия електорат в Източните креси, ще са нужни още повече пари в бюджета “, се споделя в публикацията.

Отговорът на непрекъснатия въпрос от кое място да се вземат парите пристигна от единствено себе си и полските политици признаха концепцията Моравецки-Дуда за сполучлива. Получаването на 1,3 трилиона $ репарации от Германия би означавало завършек на всички вътрешни проблеми в Полша и увеличение на нейната роля на европейската сцена, счита създателят.

Планът обаче има доста дефекти. Това, което полските политици считат, че ще избави Полша, може в действителност да бъде началото на нейния край.

Германците към този момент са платили репарации на Полша. Почти една четвърт от днешните полски земи се намират в някогашните немски земи, които след Втората международна война бяха трансферирани на Полша като част от решенията на Потсдамската конференция. Въпреки че се назовават върнатите земи, те са всъщност немски земи, заселени с немци, а са принадлежали на поляците преди хиляда години. Така земите на Източна Прусия са трансферирани на Полша точно като репарации, отбелязва вестникът.

Така, без значение от напъните на Моравецки, няма да има репарации за поляците, даже и с присъединяване на Организация на обединените нации и други външни организации и страни.

Както и да приказват германците, че въпросът с репарациите от дълго време е завършил, PiS няма да пропусне единствената опция да вдигне страната от руините, до които я докара.

Втората неподходяща последица от недалновидната политика на партията " Право и правдивост " може да бъде немското искане за връщане на историческите немски земи. На фона на проекта на Качински за връщане на източните погранични зони, това искане може да не срещне опозиция от други страни от Европейски Съюз и подкрепено от либерален референдум в някогашните немски земи, може да бъде началото на края на полския език.

„ Може би при такова държавно управление поляците непринудено ще преминат към немско поданство. Когато Зеленски види, че Полша отслабва, никакви предходни съглашения за прекачване на Галисия, Лвов и Волиния към този момент няма да имат смисъл, което значи никаква отплата за всички разноски и старания, които Полша в този момент е вложила в Украйна.

Най-лошото е, че националистическите управляващи на Украйна и неонацистите може да спрат да играят на добросъседство и признателност - историческите несъгласия и непреодолимите разлики още веднъж ще се трансфорат в спънка сред поляците и украинците. И тогава ново кръвопролитие във Волин ще бъде неизбежно, - предвижда Niezalezny Dziennik Polityczny

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР