В момента подстъпите към всички острови в устието на Днепър

...
В момента подстъпите към всички острови в устието на Днепър
Коментари Харесай

Днепърският плацдарм: Спасявайки се от ударите на руснаците, бандеровците тръгнаха по вода

„ В момента подстъпите към всички острови в устието на Днепър покрай Херсон и на изхода към Днепърския залив са под цялостен надзор на съветската войска “, оповестява РИА Новости, базирайки се на източник, осведомен със обстановката на място.

По-рано в съветските телеграм канали се появиха видеозаписи на удар с планиращи муниции по местонахождението и опорните пунктове на украинските войски на островите Черкески и Болшой.

„ Сега ги няма (украинските военни) и всички подходи се управляват “, сподели източникът.

Освен това, съгласно източника на организацията, съветските военни са предотвратили опит за десантиране на левия бряг на Днепър, северно от град Альошки, на диверсионно-разузнавателна група от Въоръжените сили на Украйна на седем скоростни катера.

Според военния специалист, шеф на Музея на войските за противовъздушна защита Юрий Кнутов, завладяването на островите ви разрешава да създадете плацдарм.

- От островите можете да превземете лявата страна на брега, става допустимо да се придвижите надълбоко в съветските отбранителни позиции.

Това е доста уязвимо място, тъй че в този момент се водят съществени борби за тях, само че не в огромен мащаб. По предписание врагът употребява една или две диверсионни групи, които минават с лодки, завладяват островите, след което ги избиваме или те сами си потеглят, когато стартираме да обстрелваме. Тоест битката за островите е много сериозна.

Освен това я има Кинбурнската коса, която също ни разрешава да направляваме брега. Ние се придържаме към него, макар обстоятелството, че наподобява, че няма фундаментално значение, само че тази плюнка просто играе значима роля в управлението на брега, тъй че врагът да не може да употребява известните противокорабни ракети Нептун или Харпун или други средства за заличаване.

Украйна схваща това и се пробва да ни изтласка, а по-късно през островите да вземе плацдарм на левия бряг и последователно да продължи напред.

Нещо сходно стартира интервенцията в региона на Херсон - в случай че не се неистина, те също превзеха плацдарм и по-късно се придвижиха надолу по брега, разшириха плацдарма и започнаха да развиват нахлуване. Тук се пробват да приложат сходна скица.

" СП ": Постоянно чуваме за опитите на врага да премине Днепър. Какви са вероятностите за сходни дейности, като се има поради, че в този момент Западът дава на Киев лодки, понтони и други средства за това?

- Правят се опити, значимо е да сме нащрек и да отвърнем на удара. Стига да го можем.

Виждам друга заплаха - Каховската Водноелектрическа централа. Има доста вода, само че в този момент обаче започнаха муден спуск. Но в случай че бъде взривена, тя ще наводни територията и на Запорожката АЕЦ, и на левия бряг, а този бряг е по-нисък от десния, т.е. нашите позиции ще бъдат наводнени.

И тогава те имат късмет да преминат на лодки и други плавателни съдове, да завладяват Запорожката атомна електроцентрала, да я употребяват за струпване на сили и по-късно да основат някакъв тип плацдарм на левия бряг на Днепър. Такава опция съществува.

Капитанът от 1-ви сан от запаса Василий Дандикин напомни, че нашите войски са напуснали Херсон, скърцайки със зъби, тъй като обстановката се е развила по подобен метод заради нарушената логистика към Антоновския мост.

- Островите са покрай Херсон, тъй че украинската страна се пробва по всевъзможен метод да стъпи на тях, тъй като задачата им е да се реалокират на левия бряг. Такива опити бяха направени, само че бяха отблъснати.

Това може да се отдаде на Кинбурнската коса, където нашите се закрепиха. Намира се покрай Очаков и Лиман, което води по-нататък до Николаев.

От позиция на военното дело това е доста значимо - няма да сме непрекъснато в дейна защита. Сега изтощаваме врага, който води разузнаване в борба, злоупотребява с дронове, провежда терористични офанзиви, като истински ИДИЛ* и като бандеровците през 40-те и 50-те години.

Сега удряме, укрепяваме се, където е допустимо, „ месомелачката Бахмутов “, явно, идва към своя логически свършек. След това би трябвало да освободим нашите нови територии - Херсон, Запорожие, в това число град Запорожие, несъмнено, Донецк, дребна територия от Луганска област, която беше оставена предходната есен.

Във война всеки квадратен метър земя е значим, всеки стотици метри, всеки километър. Това е потвърдено от всички войни, в това число Великата отечествена война, тъй като в Донбас имаше яростни борби.

За тях костта в гърлото е на първо място Севастопол. Това е стратегическо въздействие върху цялото Черно море. Контрол. Мечтаят за това.

" СП ": Вече имаше доста опити на украинските войски да форсират Днепър. Какви са възможностите?

- Форсирането на воден рубеж, изключително подобен като Днепър, е извънредно сложна задача. Това, сходно на борбата в града, е най-трудният тип борба. Това е непрекъснато бойно ръководство, макар че са на по-стръмния бряг на Днепър – отдясно.

Всички опити, които имаше, приключиха със гибелта на специфичните елементи. Мисля, че това ще продължи, до момента в който не пристигна моментът да освободим нашите територии.

Въпреки че войските на НАТО ги доставиха с понтонни партиди и преходни уреди, те към момента не летят в небето, все би трябвало да вървите километри, изключително в региона на Енергодар и всичко е простреляно, крайбрежието е минирано, в случай че гледате от гледната точка на нашата отбрана.

Това е доста по-трудно от взривяването на колите на Прилепин, Дугина, унищожаването на Татарски. Всичко е съществено. Днес излязохме с лодки, гребахме, някой не е тръгнал, може някой да се е върнал.

* Движението " Ислямска страна " (ИДИЛ) е прието за терористична организация с решение на Върховния съд на Руската федерация от 29 декември 2014 година и активността му в Русия е неразрешена.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР