В момента първенствата в световен мащаб да спрени заради пандемията

...
В момента първенствата в световен мащаб да спрени заради пандемията
Коментари Харесай

Топ 10 на най-скъпите футболни клубове в света


В момента шампионатите в международен мащаб да спрени поради пандемията от ковид, заради което това е добра опция да научим малко забавни обстоятелства към обичаната ни игра. Надяваме се скоро още веднъж да има футбол, а в това време дано насочим взор към тази завладяваща статистика. Тя в действителност може да ви помогне при залагане. Освен това, можете да разчитате и на безвъзмездни футболни прогнози от специалистите на 7sport.

Най-скъпият клуб в света в този миг е британският първенец Манчестър Сити, който е оценен на сумата от 1.27 милиарда евро. Наскоро обаче “гражданите” бяха осъдени сурово от УЕФА поради нарушение на финансовия феърплей. Те няма да имат опцията да вземат присъединяване в идващите две издания на Шампионската лига.

Веднага след Сити се подрежда настоящият европейски първенец Ливърпул, който съвсем несъмнено ще завоюва и Висшата лига. Мърсисайдци са оценени на 1.19 милиарда евро. Основен провинен за това е мениджърът Юрген Клоп, който съумя да върне “червените” измежду най-хубавите в Европа.

Двата испански колоса Реал Мадрид и Барселона следват на трето и четвърто място. “Белите” са оценени на 1.08 милиарда, до момента в който Барса следва доста близо с 1.06 милиарда обща стойност. Със сигурност обаче испанските грандове имат капацитета за повече, нямаме подозрения по този въпрос.

Топ 5 е допълнен от първенеца на Франция ПСЖ, който направи огромна стъпка в развиването си, откогато бе закупен от богати предприемачи от арабския свят. Клубът господства елементарно в Лига 1, само че огромната цел остава продобиване на Шампионската лига за първи път.

Топ 10 на най-скъпите клубове в света е допълнен от Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, Тотнъм Хотспър, Челси и Манчестър Юнайтед. Клубове като Ювентус, Интер, Арсенал и Борусия Дортмунд са покрай Топ 10, само че на този стадий отстъпват на останалите в това отношение.

За край ще ви напомним, че не парите играят на терена, а футболистите. Да си измежду най-скъпите в света е прелестно, само че това единствено по себе си не подсигурява титли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР