„В момента отново всички са на амбразурите – едните привиждат

...
„В момента отново всички са на амбразурите – едните привиждат
Коментари Харесай

Христо Панчугов: След споменаването на Маджо всички отново са на амбразурите

„ В момента още веднъж всички са на амбразурите – едните привиждат в това тежък сюжет, а другите са се заели сляпо да бранят своя водач в лицето на Христо Иванов. Обяснението на Христо Иванов на мен персонално не ми стига. Необходимо е този диалог да откри свястно пояснение. Христо Иванов би трябвало да излезе и да каже той какво знае по този проблем, за какво въобще Маджо се промъква в този диалог, чувал ли е въобще за връзка на Маджо с Осемте джуджета и някогашния народен представител от Национална движение „Симеон Втори", който направи тази провокация или не. “ Този коментар направи пред " Хоризонт " политологът и учител в Нов български университет Христо Панчугов.
Според Панчугов акцията на прокуратурата в президенството и дебаркирането на Христо Иванов на „ Росенец “, които дадоха начало на митингите, са били единствено клечката, която е запалила искрата.

„ Но ние имаме от години подготовка. Имаме събирането на кладата, която се възпламени, в поредност от събития. /…/ Много социолози го отразяваха през годините. То просто нямаше край, нямаше свършек. Вследствие на което тази искра попадна на плодородната клада. Годините съмнение, годините чувство за липса на правдивост бяха загърбени с концепцията, че този модел на правене на политика би трябвало да се промени. “

Христо Панчугов регистрира като триумф на митинга това, че българските жители са си върнали чувството, че могат да управляват и трансформират българската политика, стига да изискат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР