В момента основният проблем в България е бедността, здравеопазването и

...
В момента основният проблем в България е бедността, здравеопазването и
Коментари Харесай

БСП: Ние сме за цялостна реформа в здравния сектор

„ В момента главният проблем в България е бедността, опазването на здравето и липса на вероятност. Има голяма рецесия в опазването на здравето. Не е обикновено пациентът да не е в центъра на здравната система. Не може медикаментите ни да са по-скъпи от прилежащите страни, в случай, че се създават у нас. Във " Визия за България " ние предлагаме една цялостна концепция и промяна за този бранш. ”

Това сподели пред Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Драгомир Стойнев по тематиката за вота на съмнение, желан от левицата за неуспеха на ръководещите в опазването на здравето.

„ Министър Ананиев съобщи, че ще желае нов модел за здравна промяна, а ни подмятна една оферта за смяна - от здравноосигурителен модел да минем към осигурителен модел. Тези два модела, като финансиране, не се одобряват от никой. Ние изнесохме дебата за вота отвън Народното събрание. Срещнахме се със съсловните за бранша организации- на общинските лечебни заведения, на общопрактикуващите лекари, пациентските организации. Предстоят още срещи. Никой от тях не поддържа концепциите на ГЕРБ за промени в бранша ”, сподели Драгомир Стойнев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР