„В момента нямаме основания (Европейската комисия – б .а. )

...
„В момента нямаме основания (Европейската комисия – б .а. )
Коментари Харесай

Еврокомисарят по околна среда каза истината за случващото се в Пирин!

„ В момента нямаме учредения (Европейската комисия – б.а. ) да подхващаме каквито и да било дейности против България, тъй като няма нарушение на европейското законодателство “. Това декларира в изявление за Българска национална телевизия еврокомисарят по околна среда Кармену Вела по отношение на развиването на зимния туризъм в Пирин.

Вела изяснява още, че Пирин е значим и неповторим регион, който е част от мрежата предпазени територии Натура 2000.

„ Пирин планина е местообитание на значими скотски типове. Властите би трябвало да са взели всички ограничения в сходство с европейското законодателство. Ние следим какво става във всички райони, които са част от Натура 2000 и ще следим какво ще се предприеме в Пирин. Но сега няма нарушавания на европейското законодателство “, споделя Кармену Вела.

Цялото изявление с европейскиия комисар ще бъде излъчено на следващия ден в ефира на Българска национална телевизия.

Припомняме, че на 28 декември Министерският съвет утвърди отчасти изменение на настоящия План за ръководство на Национален парк „ Пирин “. С него се разрешава отправяне на капиталови планове за създаване на спортни и ски уреди в ски зона „ Банско “ и зона „ Добринище “. Ски зона „ Банско “ заема 2 % от Национален парк „ Пирин “.

Решението на кабинета провокира митинги от страна на организациите от обединението „ За да остане природа в България “, които проведоха митинги с претекста, че 48% от Националния парк ще бъдат застроени, което не дава отговор на истината. Става дума за ски зона „ Банско “ – 2 % и „ Добринище “ – 0.6%, като са разрешени единствено спортни уреди, като лифтове и влекове.

Според зелените с решението си държавното управление нарушавало най-малко две евродирективи, което щяло неизбежно да докара до наказателни процедури от Европейска комисия. Но както се схваща от изказзването на Кармену Вела, няма никакво нарушаване на европейското законодателство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР