В момента нямаме нужда от въвличане във война, имаме нужда

...
В момента нямаме нужда от въвличане във война, имаме нужда
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Службите да вземат мерки по отношение на замесването на България при взрива на Кримския мост

В момента нямаме потребност от замесване във война, имаме потребност да преведем страната през рецесията
„ Нашето безпокойство е България да не стане страна в тази война, един тип директен участник. Службите би трябвало да открият дали камионът е минал през България или е тръгнал от тук. Трябва да има реакция, тъй като при подобен проблем и замесването на името на България в него, нашите служби би трябвало да вземат ограничения. “ Това съобщи определеният за депутат от Българска социалистическа партия Иван Ченчев по отношение на позицията на левицата за българската диря при гърмежа на Кримския мост.

В ефира на NovaNews социалистът удостовери поредната позиция на Българска социалистическа партия,  че не желаят и ще работят България да не дава оръжия на Украйна. „ Не може да въоръжаваш една страна в спор и да чакаш мир. Ние желаеме мир, разговор и договаряния. Пряк участник във война значи нарушение на националния интерес на страната. В момента нямаме потребност от това, имаме потребност да си преведем страната през рецесията “, счита той.

„ Хората би трябвало да гледат и да проучват сами за себе си кой какво им дава обещание “, съобщи Ченчев и изясни по какъв начин ГЕРБ преди акцията са били едни, по време на акцията други, а в този момент – трети. „ Аз не мога да си показва да изпаднеш до такова положение на беззащитност и изолираност. След като си спечелил едни избори, а преди този момент самичък си ги провокирал и най-после от беззащитност изкарваш някаква контактна група “, разяснява той.

По тематиката със закупуването на самолети Ченчев съобщи: „ Въпросът е в разноските, които би трябвало да се създадат. Това са милиарди левове – 2 милиарда са за F-16, ние първите още ги нямаме, би трябвало да поръчваме втори. “Грипените “ също са милиардни разноски. Това ли е належащо на България сега? “, попита социалистът и посочи, че тези пари би трябвало да отидат за друго, България би трябвало да е съответна на проблемите на българските жители.

По мнението на Иван Ченчев е обикновено, когато излизаш от ръководство, да понасяш вреди, а левицата релативно е запазила резултатите си на изборите. Като част от аргументите за по-ниския резултат той уточни появяването на многото нови партии и планове. „ Някои се направиха на по-леви, в сравнение с са. “Възраждане “ поддържаха в Народното събрание ратификацията на F-16. Стефан Янев, който споделя, че е отворен към всички. Има си и неточности, които сме правили в Българска социалистическа партия, като това, че в ръководството допуснахме да не знаем какво се случва в другите министерства “, разяснява той.

Иван Ченчев изясни, че оставката на Нинова се желае към този момент 5 години от едни и същи хора. „ Опитваха се да събират подписи, да вършат Национални препоръки – всичкото това е рушене от вътрешната страна, което не е спряло. Даже на последния Народно събрание имахме ослепителен представител на вътрешната съпротива, който съобщи, че в тази акция не е работил за Българска социалистическа партия. След като не са работили, те са съдействали за този резултат “, сподели още той във връзка с вътрешната съпротива в партията.

Във връзка с намесването на прокуратурата във вътрешните решения на Българска социалистическа партия Ченчев изясни, че партията си има вътрешноконтролна комисия, която преценя със съответните претекстове. „ Функционирането на партията си е работа на партията “, съобщи той и даде образец с формалното унищожаване на трима министри по време на кабинета “Борисов-3 “, поради подозрения за връзки с Движение за права и свободи. „ Това мина и отпътува бързичко. Това си е тяхна работа “, акцентира социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР