В момента нямам представа как са, къде са и как

...
В момента нямам представа как са, къде са и как
Коментари Харесай

Цветелина Оланд: Нямам представа как и къде са децата ми

В момента нямам визия по какъв начин са, къде са и по какъв начин наподобяват децата ми. Това сподели българката Цветелина Оланд, чиито деца са взети от норвежката работа за протекция на детето. Цветелина е била омъжена за норвежец, от който има момиче и момче. След развода обществените ѝ ги вземат, тъй като психоложката, която ги следила при бракоразводното дело, забелязала, че те били по-привързани към майката, написа " Български вести ".

Преценили още, че майката е с по-висок интелектуален потенциал от двамата родители и може да ги настрои против бащата или да ги изведе от страната. Затова отделили децата от Цветелина Оланд. Тя право да ги вижда, нито да приказва с тях по телефона. Първоначално Андреас и Селина са разграничени на 200 км един от различен.

Цветелина в началото ги вижда един път седмично. При една от срещите момиченцето носи дневник на майката. На страниците тя пита: „ Защо такова детство би трябвало да имам? Не може ли да имам по-лек живот? Мамо, доста те обичам. “ Сега момчето е върнато на бащата, само че момченцето към момента е в приемни фамилии. Радвам се, че синът ми е при татко си, тъй като е по-добре от приемно семейство, сподели Цветелина.

Сега Цветелина чака дата за дело и е безапелационна, че няма да се откаже. Благодари и на институциите, които застанали зад нея. Надежда Петкова съумява да избави двете си дъщерички, като се връща в България. Нейна съседка в Норвегия подала донус в службите. Тогава взехме решение, че няма да стоим повече, тъй като нашите деца са живота ни. “, сподели Надежда. Около 15 хиляди деца са изведени от фамилиите си в Норвегия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР