„В момента няма увеличение на цените на стоките, въпреки че

...
„В момента няма увеличение на цените на стоките, въпреки че
Коментари Харесай

Няма увеличение на цените на стоките у нас заради страха от коронавируса

„ В момента няма нарастване на цените на стоките, макар че се вижда някаква суматоха и закупуване на избрани артикули от магазините. Следим обстановката всеки ден и по градове ". Това увери министърът на стопанската система Емил Караниколов, който от през днешния ден влиза в състава на спешния щаб, основан поради разпространяването на ковид (COVID-19).

„ Не се презапасявайте със артикули, не е належащо все още ", прикани той жителите и увери, че в държавния запас на страната има всичко належащо, с цел да отговори тя на една възможна спешна обстановка.

Ето за какво от него ще бъдат отпуснати 100 000 литра алкохол, с цел да бъде преодоляна неналичието на дезинфектанти, която към този момент се усеща в аптеките. Държавата влиза и в договаряния с бизнеса, с цел да обезпечи и наличните на маски и защитно облекло. В тази връзка следва среща сред икономическия министър и Асоциацията по текстил.

От своя страна ръководителят на щаба проф. доктор Венцислав Мутафчийски увери, че обществото ще бъде неотложно известено, в случай че болестта бъде записано у нас. От през днешния ден стартира да работи и междулабораторен надзор на пробите, а комплектите, които се употребяват от нас, са от реномиран британски производител и са изцяло надеждни, акцентира още ръководителят на щаба.

Досега тестванията са проучиха в две лаборатории в София, само че от през днешния ден това ще става в още две - в Стара Загора и Варна. Страната ни има и задоволителна наличност от инфекциозни кревати, където да бъдат лекувани пациенти.

От щаба за следващ път прикани хората да не изпадат в суматоха и припомниха, че грипът се популяризира доста по бързо от ковид, само че той има малко по-голяма смъртност и визира най-вече хора с хронични болести.

От просветителното министерство пък са изпратили инструкции до учебните заведения и детските градини за съблюдаване на по-добра хигиена като предварителна защита срещи разпространяването на болестта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР