В момента няма основание за вдигане на цените на горивата

...
В момента няма основание за вдигане на цените на горивата
Коментари Харесай

Георги Ангелов: В момента няма основание за вдигане на цените на горивата у нас

В момента няма съображение за повдигане на цените на горивата у нас. Това сподели за Нова телевизия икономистът Георги Ангелов.

„ В момента цените на горивата се движат огледално. Колкото повече нараства неруският нефт, толкоз повече съветският се продава с отстъпка. Вероятно бензинът няма да доближи 3 лева На този стадий България към момента се доставя с съветски нефт, т.е. няма опрощение за повдигане на цените”, добави още Ангелов.

„ Помните при започване на пандемията също имаше спекулации. Това докара до изкупуване на артикули като тоалетна хартия. За към две седмици нещата се успокоиха. Сега е същото. В началото на рецесията хората се стреснаха, че бензинът свършва, само че това не е така”, сподели Ангелов.

По думите му не е належащо ограничение на износа.

„ Инфлацията към този момент я усетихме в последните 6 месеца. За нас позитивното е, че отоплителният сезон завършва. Въпросът е за идващия сезон да се приключи тази прословута връзка с Гърция, с цел да имаме други възможности. 12 години не може да построим една тръба”, разяснява Ангелов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР