В момента няма никакви пари за компенсации, заради коронавируса не

...
В момента няма никакви пари за компенсации, заради коронавируса не
Коментари Харесай

Кацаров отсече: В момента няма никакви пари за компенсации, дори за медиците на първа линия

В момента няма никакви пари за обезщетения, поради ковид освен за бизнеса, само че и за лекарите на първа линия. Средствата и запасите са изчерпани. Това разгласи пред NOVA здравният министър Стойчо Кацаров. Според него всички старания за противопоставяне на новата Коронавирус вълна ще бъдат безрезултатни, в случай че не се актуализира бюджетът. " Ако този парламент остане да работи, може да направи актуализацията и в края на август, само че в случай че решат да разхлабен Народното събрание, то би трябвало неотложно да се актуализира. " Той изясни, че не е въображаемо да се постановат ограничения и ограничавания.

" Данните за страната не изискват да се постановат ограничаващи ограничения. Страната ни ще навлезе в " оранжевата зона " в идващите дни. Според нашия проект такива ограничаващи ограничения би трябвало да се вземат, когато се доближат равнищата на инфектирани. Упрекът за дискриминация не е правилен, тъй като тези ограничения са планувани за всички сектори. Създаваме спомагателна опция – в случай че личният състав е военизиран и съумеят да наложат надзор за имунизирани клиенти, ограниченията няма да важат. Нашият проект планува при каквито и да са ограничавания да има обезщетения. Но в случай че не се актуализира бюджета, няма по какъв начин да се платят компенсации ", изясни още Кацаров.

Той бе безапелационен, че всеобщото имунизиране е излаз, с цел да не достигнем до рецесия поради новия вариант. Министърът удостовери, че имаме задоволителни ваксини даже и за трета игла. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР