В момента няма как да се намери нужния диалог за

...
В момента няма как да се намери нужния диалог за
Коментари Харесай

Карадайъ към президента: Отново избори, да не влизаме в парламента пак с омраза

В момента няма по какъв начин да се откри нужния разговор за евроатлантическо ръководство. Затова още веднъж би трябвало да се обърнем към гласоподавателите. Това съобщи Мустафа Карадайъ на консултациите при президента.

Г-н президент, прав сте, че наред с многото рецесии в страната, през днешния ден се намираме и в политическа рецесия, която е естественият завършек на политиката, учредена на лъжата и омразата, обърна се водачът на Движение за права и свободи към президента. Тази последна коалиция - от една до друга прекаленост не се основа на полезности и политики, а на база на отричане. Цялата и активност бе учредена на лъжата. Опитвахме се да разобличаваме лъжите в Народно събрание, които ни внушаваше последното ръководство.

Изходът от политическата рецесия е причина за излизане и намиране и решение на другите рецесии. Тя стартира с недоверието на проваленото държавно управление, което отхвърляше да има разговор сред ръководещи и съпротива, означи Карадайъ.

Стана ясно, че няма разговор и в ръководещото болшинство. Така не може да се намерят решения на рецесията. Самонарекоха се смяна и се пробваха да внушат, че нарушаването на конституцията и законите на страната е естествена процедура, в случай че се прави от верните хора.
Тези, които се опитваха да пазят демокрацията и правото, те ги назоваха задкулисие, мафия и превратаджии. Така изпход от рецесиите няма по какъв начин да намерим, увери Карадайъ.

Трудно е да се откри нужния разговор, с цел да има евроатлантическо ръководство, сподели Карадайъ. Според нас, ние би трябвало да се обърнем още веднъж към гласоподавателите, те да натоварят с избрана отговорност партиите и в идващия парламент да не влезем с ненавист и отричане.

Знаете, че започваме съвещания за сформиране на кабинет в провокационен момент- няма да изреждам всички рецесии. Но знаете какъв брой е значима отговорността на политическите сили за решенията, които се взимат за институциите, по този начин чце да се работи в интерес за всички жители. С тези думи се обърна президентът към Движение за права и свободи.

Очаквам институциите да работят по този начин, че да използваме всяка опция и да отстояваме своите национални интеренси, а и да не позволяваме България да остава в периферията на Европа.
Това значи да имаме по-амбициознва, единна политика.

Политическият опит, насъбран от Движение за права и свободи в годините на прехода значат доста висока отговорност към изборетеля. Вашата роля за политическия мир е реалност, в спешни моменти постоянно сте апелирали за разговор, обърна се към Движението Радев.

Надявам се, че вашата партия прави оценка високия залог и упованията на всички издбиротели, които са кардинални, съобщи той. Очаквам конструктивен разговор, сподели той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР