В момента не се налага грипна вакация в национален мащаб.

...
В момента не се налага грипна вакация в национален мащаб.
Коментари Харесай

Асен Меджидиев: Не се налага ваканция в национален мащаб, това е обикновена грипна вълна

В момента не се постанова грипна вакация в народен мащаб. Здравните управляващи се оправят със обстановката, следи се по области. Бургаска област е по-натоварена във връзка с грипното заболяване, по тази причина е взето решение за краткосрочна почивка за децата там, оповестиха след държавно съвещание министрите на опазването на здравето и образованието Асен Меджидиев и Сашо Пенов.

" Тъй като сега няма пик на грипната зараза, той по-скоро се чака след 10-15 дни, по тази причина решенията ни са да се взимат ограничения по съответните области, а не в народен мащаб. Съвместно с Министерство на образованието взехме това решение да се пусне краткосрочна почивка за област Бургас, което беше мнението и на локалните управляващи ", изясни Меджидиев.

" Нека хората да не се объркват - тук не става въпрос за миналата Коронавирус обстановка, а става въпрос за една елементарна грипна вълна , която би трябвало да си напомним, че преди COVID-19 имаше съвсем всяка година ", добави министърът.

По думите му по тази причина не се постановат специфични ограничения.

" Родителите и популацията да заобикалят скупчването на маси от хора, да се заобикалят визитите в молове, кина и среди, където има късмет за заразяване ", моли здравният министър.

Меджидиев напомни, че носенето на маски е пожелателно.

Образователният министър Сашо Пенов заяви, че дните от 12 януари до 17 януари в Бургас ще бъдат оповестени със заповед за неучебни, без образование в електронна среда. 

" Четири дни няма да повлияят съществено върху преподаването на образователните предмети ", посочи той.

" Ако ситуацията се усложни и се наложи второ спиране на образователния развой, ще обсъдим онлайн образование. Това ще е идентичен метод по области - първата стъпка са неучебни дни, а втората стъпка, при ново продължение на неприсъствения образователен развой - образование в електронна среда ", сподели още Пенов.



 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР