В момента не обмислям никакъв вариант за смяна на моята

...
В момента не обмислям никакъв вариант за смяна на моята
Коментари Харесай

Манолова не иска обратно в политиката, засега

В момента не премислям никакъв вид за промяна на моята позиция, работя за българските жители като омбудсман, само че това не значи, че в някакъв миг не мога да го върша и от друга позиция. По този метод Мая Манолова отговори на въпрос в коридорите на Народното събрание дали ще се кандидатира за кмет на София и има ли политически кариерни упоритости.

Тя изясни сходни съмнения с високия рейтинг на институцията на омбудсмана в резултат на положителната работа и резултати. Измерването на висок рейтинг на институцията на омбудсмана вследствие на работата основава страхове и съмнения за политически проекти, разяснява тя. Няма по какъв начин да кажа нещо, което не съм решила, в случай че и каквото и да реша, ще го публикация обществено пред всички, тъй че няма по какъв начин да нахраня към този миг тези съмнения, добави националният бранител.

Манолова акцентира, че въпреки всичко всеки е свободен да взема своите решения.

Тя означи, че политици, организации разискват името й за кметския избор. Много хора вършат разнообразни номинации, оферти, всеки е свободен да поддържа и номинира който си желае, само че тези диалози не ме ангажират по никакъв метод, което не значи, че в някакъв миг няма да реша друго и, когато го реша, първо ще осведомявам медиите, безапелационна беше Мая Манолова.

Тя добави, че депутатското място не я интересува. А за парламентарния протест на левицата отхвърли коментар.

Мая Манолова прикани за поддръжка на акцията в помощ на възрастните хора за Великден. Целта не е да се събере някакъв огромен финансов запас, а да притегли вниманието на обществото към проблемите на най-уязвимите - възрастните хора, да изкажем взаимност за празника, разясни националният бранител.

Банките, бързите заеми, колекторските компании и законът за частния банкрут са предпочитаните дела на публичния бранител за тази година.

Преди това, Народното събрание одобри Годишния отчет за работата на омбудсмана за 2018 година след три часа показване и разискване. Решението беше взето със 78 гласа " за " и три гласа " въздържал се ".

През предходната година са подадени 12 890 тъжби на жители, 24 634 души са минали през приемните на омбудсмана, 36 892 души са потърсили подпомагане от институцията. Това е повече от два пъти повишаване на жалбите на жителите по отношение на 2015 година и шест пъти повече спрямо 2009 година, регистрира пред депутатите омбудсманът Мая Манолова.

И през 2018 година максимален е броят на жалбите и сигналите от потребителите на публични услуги, следват жалбите, свързани с нарушени или наранени обществени права, и на трето място са проблемите на собствеността. Отчита се нарастване на жалбите против ВиК операторите, което слага тези недоволства преди всичко измежду останалите публични услуги. Следват забележителен брой сигнали, свързани с електронните съобщителни услуги, електроснабдителните и топлофикационните услуги. Нараства и броят на жалбите, свързани с екологични права на жителите.

През предходната година институцията на омбудсмана е внесла 11 законопроекта и две питания до Конституционния съд. В резултат на положителното взаимоотношение с Народното събрание, с признати законови промени позволение са намерили проблеми, свързани с пенсионирането на миньорите, приемането на наследствена пенсия от деца, останали без единия или двамата си родители, с неточни работодатели. През предходната година близо 5000 служащия са получили своите неплатени заплати в размер на 8 млн. лв..

Мерят моя рейтинг, а би трябвало резултатите да се разделят най-малко на 60 (човека), колкото е моят екип, разяснява омбудсманът Мая Манолова. Тя уточни, че в последно време е обвинена в кариерни цели, а тя просто си обича работата. Манолова означи, че е голяма привилегия да работи за българските жители и благодари на депутатите за тази опция. Омбудсманът благодари и персонално на обществения министър Бисер Петков, за който след работата през предходната година се е трансформирала от призрачен сън в другар.

Председателят на парламентарната комисия по труда и обществената политика Хасан Адемов /ДПС/ благодари на омбудсмана за взаимната работа през 2018 година По отношение на това нервира ли рейтингът на омбудсмана всички институции в България, включително и народните представители - самият факт, че институцията на омбудсмана се ангажира с решаването на наболели публични проблеми, я слага в по-привилегировано положение, разяснява той. Според Адемов обаче подобен проблем е по-скоро преекспониран, в сравнение с действителен.

Владимир Тошев /ГЕРБ/ разяснява, че активността на омбудсмана Мая Манолова е буйна, хиперактивна и свръхчувствителна, каквото било и ревюто й пред депутатите. Той пожела да има повече аналитичност в идващия отчет. Вашата институция би трябвало да бъде като лекарската - колкото по-малко заболели, толкоз по-добре сте свършили работата си, разяснява Тошев.

Петър Петров / " Обединени патриоти " / означи, че омбудсманът Мая Манолова е направила институцията доста по-динамична и диалогична, само че в доста връзки се слага в услуга на Българска социалистическа партия. Той прикани сътрудниците си да се фиксира период за избор на районните представители на публичния бранител и заподозря проведено отвращение на общинските препоръки да има омбудсмани по места, с цел да не се меси в работата им.

В отговор на коментара му омбудсманът Мая Манолова съобщи, че отхвърля да одобри всевъзможни подмятания, че има партийност в работата на институцията. Може би на партиите от време на време им наподобява, че институцията на омбудсмана е субективна и авансово е заела страна. По формулировка омбудсманът е на страната на жителите, означи Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР