В момента не можем да говорим за отвличане и няма

...
В момента не можем да говорим за отвличане и няма
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: В момента не можем да говорим за отвличане на Александър

В момента не можем да приказваме за похищение и няма данни , които да сочат за това, само че ще проверим всички версии . Това сподели пред публицисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по поводоткриването на 12-годишния Александър от Перник .

По думите му положението на детето дава отговор на това да е обитавало в гората през тези дни, съобщи Дарик.

Детето беше открито през вчерашния ден в труднодостъпна околност над радомирското село Червена могила, след повече от седмица търсене. Той изчезна на 11 ноември при разходка в локалната планина Голо бърдо.

Демерджиев разяснява, че децата с този вид аутизъм са способни да търсят и намират храна, в това число и в гората, само че уточни, че ще бъдат изследвани събитията до безапелационния извод дали детето се е лутало в гората, държано е някъде или е било отвлечено. Психолози ще работят с Александър, с цел да се разбере какво се е случило с него през тези дни. Мястото, където е било открито детето, е и доста труднодостъпно, означи министърът. Този бранш е бил измежду разпределените за претършуване от образуваните от Министерство на вътрешните работи екипи с присъединяване на планински спасители и алпинисти. Бяхме стигнали до извода, че детето се движи тъкмо в тази посока, добави той.

Министърът благодари на стотиците служители на реда и хилядите жители, които се включиха в издирването на детето. Той прикани родителите на деца с такива проблеми да употребяват модерни механически средства като джипиес в дрешките им. Този път успяхме и имаме мотив за наслада, само че не всеки път ще е по този начин, сподели още Демерджиев.

По мотив арестуваните, обвинени като съпричастни за атентата в Истанбул , министърът разяснява, че доста рано турската страна е дала данни и са задържани съвсем всички лица. Има данни да са съпричастни към други закононарушения на територията на България и с интернационален детайл, уточни той. По думите му има ограничения и ред в закона и ще се откри отговорни ли са тези лица и по какъв начин да се действа с тях.

Министърът беше в Митрополитския храм “Света Марина ” в Пловдив, където се отслужи заупокойна молитва за починалите по време на пътнотранспортни катастрофи. На 20 ноември е Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи. Демерджиев разяснява, че за последните месеци има понижение на броя на тежките произшествия със починали. По думите му се плануват и други ограничения за понижаване на пътния травматизъм като нови коли с последно потомство камери и законови промени за въвеждането на понятието " междинна скорост " на пътя.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР