В момента най-важното нещо пред медицината е изработване на ефикасна

...
В момента най-важното нещо пред медицината е изработване на ефикасна
Коментари Харесай

В Русия изработиха ваксина под формата на кисело мляко

В момента най-важното нещо пред медицината е разработване на ефикасна ваксина против коронавирус. Ето какво оповестяват от Русия: 

кадър: Нова тв

Твърди се, че тя провокира оптимален имунен отговор

Изпитанията на ваксина срещу коронавируса под формата на кисело мляко, разработена от Института за пробна медицина в Русия, потвърдиха, че препаратът дава добър резултат при образуването на антитела в лигавиците и кръвта, съобщи ТАСС.



Ваксината се отнася към типа мукозални имунизации и се приема под формата на кисело мляко. По предписание антигените в сходни препарати са заключени в микрокапсули, които ги пазят от ферментите на стомашно-чревния тракт.

Руските учени, ръководени от проф. Александър Суворов, са провели опити с лабораторни животни. Преимуществото на имунизацията е, че тя провокира оптимален имунен отговор посредством лигавиците и заради тази причина спада към мукозните препарати. Реакцията на лабораторните животни при образуването на антитела против ковид е била доста добра, както в кръвта, по този начин и в лигавиците им. Суворов означи, че екипът е записал положителни резултати и при клетъчния имунитет. Освен антитела, препаратът е генерирал и характерните Т-лимфоцити, които убиват клетката, инфектирана от ковид. По неговите думи това е доста значим детайл за основаването на ефикасна ваксина, а това е налице при създадения способ с потреблението на кисело мляко.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР