В момента Национална лотария е позната предимно с лотарийните билети.

...
В момента Национална лотария е позната предимно с лотарийните билети.
Коментари Харесай

"Национална лотария" навлиза и при спортните онлайн залагания

В момента " Национална лотария " е позната най-вече с лотарийните билети.

Още по тематиката
Хазартният бизнес затвърди позицията си на един от най-рентабилните в България

Основната причина са намаляващи приходи от числовите игри, които са главният конкурентен артикул на държавната компания

Новият
хазартен водач " Национална лотария " порасна четири пъти за година и измести държавното тото

Частното хазартно сдружение " Национална
лотария ", в което благосъстоятелност има Васил Божков, навлиза по-агресивно в сегмента на онлайн залаганията. Търгуваната на шведската фондова борса Kambi Group разгласи, че е подписала дълголетен контракт за съдействието с българския хазартен оператор за своите спортни залагания (т.нар. sportsbook) и софтуерни услуги.

" Национална
лотария ", която е най-голямата локална компания в бизнеса с лотарийни билети, стартира да предлага онлайн залагания през предходната година. Сега упоритостите й са да завземе по-голям дял от онлайн залаганията, където сега за водач на българския пазар се сочи основаната във Англия bet365.com.

Договорът

Kambi Group ще дава своите спортни
залагания и софтуерни услуги на марката 7777 на българското сдружение. " Национална лотария " разполага със лична платформа за хазартни игри, като тя ще бъде употребена за основа при интеграцията на спортния артикул на Kambi ", обясниха от българския оператор. Това съгласно известието на Kambi би трябвало да стане в края на 2017 година " С потребителска база от над два милиона, 7777.bg се счита за най-хубавата онлайн лотария и игрална дестинация в България ", показват от основаната в Малта Kambi Group. От " Национална лотария " обясниха, че в броя на потребителската си база включват участниците във всички техни игри, освен онлайн залозите. Това значи, че всеки трети пълновръстен българин играе така наречен мек хазарт.

Пазарът онлайн

В момента броят на сдруженията, които имат онлайн лиценз за
хазарт в България, са 11. Сред тях са няколко интернационалните компании като Bwin, Pokerstars.bg, Betfair.com и bet365.com. Последната е посочена за водач в онлайн сегмента. Останалите интернет оператори са с български корени, като при множеството още веднъж излиза името на Божков.

Според оценки в бранша онлайн спортните
залагания в страната възлизат на към 20-30% от офлайн пазара. Лидер при наземните залагания е " Еврофутбол ", чийто доходи общо през предходната година са 116 млн. лева

Новите сътрудници

" Национална
лотария " е водач на пазара на лотарийни билетчета в страната, като огромната част от приходите минават през обвързваното " Ню геймс " (виж таблицата). Компанията дружно с " Лотария България " (отново следена от Божков) започнаха активност преди три години и посредством деен маркетинг всяка година усилват събраните от билетчета приходи: в случай че приходите от този бизнес през 2015 година се оценяваха на 250 млн. лева, година по-късно растежът е с към 70 млн. лева, демонстрират калкулации на база заплатен налог. Извън тези две сдружения на Божков бизнес, въпреки и дребен, развива държавният тотализатор.
Новият сътрудник на " Национална
лотария " допреди няколко години е част от букмейкъра Unibet, само че по-късно 95% от акциите му са листнати на Nasdaq Stockholm с концепция Kambi да стартира да притегля повече клиенти, защото продуктите й са b2b насочени. За първото тримесечие на тази година компанията регистрира 14.1 млн. евро доходи, или растеж от 3% на годишна база. Има клиенти в Англия, Испания, Румъния.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР