В момента народните представители, МВР и междуведомствената комисия за контрол

...
В момента народните представители, МВР и междуведомствената комисия за контрол
Коментари Харесай

Идея: 50% от постъпилите средства във Фонд „Пътна безопасност“ да се насочват към общините

В момента народните представители, Министерство на вътрешните работи и междуведомствената комисия за надзор на новия Фонд „ Пътна сигурност “ разискват опцията 50% от постъпилите във фонда средства да се насочват към общините.

Това заяви във Велико Търново ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила.

Очаква се с промени в Закона за придвижване по пътищата да се регламентира опцията с тези средства локалните управляващи да обезпечават своята политика за сигурност, надзор и предварителна защита на пътнотранспортните катастрофи, показаха от пресцентъра на партията.

С измененията в урбанизираните територии ще могат да бъдат сложени нови камери за надзор на скоростта.

„ Философията на Фонд „ Пътна сигурност “ е нарушителите да влагат в възстановяване на сигурността “, разяснява Цветанов.

По думите му предварителната защита е това, на което ръководещите натъртват.

„ Във Фонда постъпват 50% от събраните санкции за нарушавания на пътните правила, като сега средствата в него са към 60 милиона лв. “, осведоми той.

Във Велико Търново, където Цветанов организира приемна за поданици на района, той разяснява и настояването на кметове на кметства прагът за осъществяване на избори за локален управленец да се смъкне на 100 поданици, вместо 350, каквото е актуалното условие.

„ Сегашният предел в Изборния кодекс от 350 индивида е добър и обезпечава оптимална работа в общините “, посочи той.

„ Търси се законова опция за правенето на справедливи критерии, по които локалните управляващи да обезпечават бюджети за дребните обитаеми места “, заяви още Цветан Цветанов.

Той означи, че сега някои общини не отпускат нужните, даже и минимални средства за поддръжка в кметствата, заради което е необходим правилник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР