В момента наистина не съм в България, но не смятам,

...
В момента наистина не съм в България, но не смятам,
Коментари Харесай

Васил Божков: Преди да насажда презумпцията, че дължа пари, нека Гешев почете малко търговско право

В момента в действителност не съм в България, само че не считам, че това къде тъкмо се намирам е най-важния въпрос. Прокуратурата повдигна 7 обвинявания против мен, разрови 13 офиса, арестуваха хора, които нямат нищо общо. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " предприемачът Васил Божков. На второ място, презумцията, че съм отговорен, която се насажда от господин Гешев и че дължа пари - дано да прочете Търговското право. Ако компанията дължи пари, вършат се актове, които може да се апелират, могат и да се платят. „ Националната лотария " е задоволително богата компания, с цел да заплати сходни актове, в случай че се потвърди, че в действителност ги дължи, съобщи предприемачът.

Освен това законът е подобен, ние не сме го нарушили, тъй че не изискуем нищо, счита още той. Нека да се види Закона за таксите, той е явен - таксата се дефинира от органа, който прави услугата за поддръжка и издаване на лиценз. Къде е виновността на компанията, запита Божков. Може господин Гешев да е добър в наказателното право, само че явно не е добър в комерсиалното, добави той.

Васил Божков си е платил всички налози до стотинка и постоянно съм се гордял, че не дължа налози и съм си плащал налозите. Ако компанията има отговорности, това са търговски връзки - може да ги платим, в случай че ги имаме, в случай че ги нямаме - не изискуем нищо.

Ако основният прокурор желае да търси нарушители, дано да се огледа по-високо от Комисията по
хазарта по отношение на тези такси и този закон. Кой е над комисията - министъра, кой е над министъра - министър-председателя. Защото в случай че има виновници, само че за мен няма, тъй като всичко е по-закон, само че в случай че има, те са там, счита Божков. Той също по този начин отхвърли като неистинни всички повдигнати обвинявания против него.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР