В момента наблюдаваме сблъсък кой е по-силен. Изходът е президентът

...
В момента наблюдаваме сблъсък кой е по-силен. Изходът е президентът
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Трябва нов премиер, който да има доверие и на Борисов, и на Радев

В момента следим конфликт кой е по-силен. Изходът е президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов дружно да дефинират един човек, на който и двамата имат доверие. Те към момента имат този ход, само че желая да ги предупредя - по-късно няма да го имат.

Това сподели социологът Андрей Райчев пред bTV, дружно с него в студиото бе и политологът Димитър Ганев. Двамата разясниха политическата рецесия в страната, протетсите с искане за оставка на държавното управление и инициираните от ГЕРБ промени в Конституцията.

По думите на Райчев е необходим един министър-председател, който да има доверието и на двамата .

" Сега и двамата имат съмнения - Борисов подозира, че Радев желае да му отнеме силово това, което му се поставя, а Радев се съмнява, че Борисов желае да манипулира изборите ", счита Райчев.

Според Ганев при този вид Борисов ще направи самичък длъжностен кабинет, с цел да се опита да стои на отдалеченост.

Според него изрично няма да има Велико национално заседание без поддръжката на Движение за права и свободи. " Повече ме тормози това, че не съм сигурен дали избори ще разрешат рецесията. Това е доста комплициран фрагментиран парламент. Нови избори - добре, само че това не значи, че ще има държавно управление ", добавя Ганев.

Относно напрежението на митинга нощес и двамата бяха безапелационни, че всякаква ескалация на пристрастеностите сред протестиращи и полиция носи единствено негативи за задачата на митинга.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР