В момента на планетата Земя има близо 8 милиарда души.

...
В момента на планетата Земя има близо 8 милиарда души.
Коментари Харесай

Учените изчислиха: 108,5 милиарда души са живели на Земята от появата на Човечеството

В момента на планетата Земя има близо 8 милиарда души. Никога преди, след появяването на Хомо Сапиенс, земята не е била толкоз гъсто обитаема. Също по този начин, в предишното представителите на този тип, или хората, са имали доста по-кратък живот.  Но знаехте ли, че днешното население съставлява към 7% от общия брой хора живеели на тази планета?

Както биолози и антрополози правят оценка,  от преди  50 000 години до 2018 година на Земята са живели към 108,5 милиарда души.

Населението е повишено през годините, само че в предишното хората са имали по-кратък живот.  Демографският напредък е зависил от изменението на климата, войните, епидемиите от смъртоносни болести. По този факт напълно точни калкулации какъв брой хора са живели до момента на планетата не могат да бъдат направени, добавя Блиц.

Ето за какво е направена оценка за това от какъв брой дълго съществува актуалният човек, съгласно най-стария исторически факт и какъв е бил междинният брой на популацията в избрана ера на историята.

Според наличните палеонтологични и генетични находки, се пресмята, че хомо сапиенс на тази планета има към 50 000 години. Засега няма доказателства, че човечеството е зародило по-рано от това, само че може би те към момента не са открити и записани.

Около осем хиляди години преди нашата епоха стартира земеделската гражданска война, а по-късно се вижда внезапно нарастване на общото население, което се прави оценка на към 5 милиона души. Детската смъртност обаче също е висока, защото от 1000 новородени умират 400-500.

В самото начало на нашата ера, когато Римската империя е най-силна, на Земята живеят  300 милиона души, от които 45 милиона са били в Римската империя.

В интервала сред 16-ти и 17-ти век се следи застоялост на повишаването на популацията заради огромния брой епидемии. Но с развиването на медицината продължителността на живота се усилва и броят на хората стартира да пораства бързо. За първи път население от един милиард души беше реализирано в средата на 19 век по време на индустриална гражданска война, а днешната цифра от 7,5 милиарда е реализирана за към век и половина от този момент.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР