В момента на децата не им е до уроци и

...
В момента на децата не им е до уроци и
Коментари Харесай

Удобни начини за пазаруване на учебна литература от Просвета

В момента на децата не им е до уроци и учебници, тъй като огромната почивка едвам стартира. Но учителите и родителите знаят, че лятото ще се изтърколи бързо и скоро ще пристигна 15 септември, когато още веднъж ще са им нужни учебници и пособия. 

 От началото на юни най-голямото българско издателство за образователна литература – „ Просвета “, предлага по-удобен метод за извършване на покупки посредством обновената си електронна книжарница на адрес www.e-uchebnik.bg. От нея към този момент може да се купят и книжни издания, които безусловно ще „ почукат “ на посочения от клиента адрес в страната до 3 работни дни от подаване на поръчката. Пазаруващите по интернет знаят, че онлайн покупките нормално се оферират с понижение. „ Просвета “ също планува специфични отстъпки в онлайн книжарницата си, а поръчки на стойност над 35 лева се доставят гратис. Разбира се, не всяко дете учи по цялостен комплект учебници на „ Просвета “, само че употребява най-малко едно пособие на издателството. Вместо да губите време, с цел да го търсите, то ще пристигна самò при вас... и то с отстъпка. А отстъпката пораства според от поръчаното количество.

 До момента от електронния магазин можеха да се купуват единствено електронните учебници на „ Просвета “. Сега те са спрени от продажба поради обогатяването на тяхното наличие и обновяването на платформата, на която работят. Тя ще стане доста по-модерна и лесна за приложимост и ще даде на възпитаници и учители повече благоприятни условия и спомагателна информация. Електронните учебници от ново потомство ще се оферират за продажба от началото на образователната 2015/2016 година. За да употребява електронната книжарница, потребителят би трябвало първо да си направи регистрация. Това става елементарно и бързо: първо, би трябвало да се регистрирате, като уточните във формуляра какъв вид консуматор сте - родител, преподавател или възпитаник, като родител и преподавател може да се изберат по едно и също време. Това е належащо, с цел да получите оптимално потребно наличие от уеб страницата. След това системата автоматизирано ще ви изпрати имейл на посочения от вас адрес с линк за удостоверение на регистрацията. Така вашият потребителски профил към този момент е основан. 

 Основните менюта в уеб страницата www.e-uchebnik.bg са систематизирани съгласно възрастта/класа, за които са предопределени изданията. Когато кликнете върху нужния ви клас, се отваря страница с всички предмети, изучавани в него. Те се разпростират като хармоника. При отварянето на всеки предмет поотделно, изданията са сортирани и по тип (учебник, образователно пособие, алманах и др.). По този метод потребителят доста бързо намира търсения от него артикул.

 Ако желаете да поръчате издание, би трябвало да го отворите и да натиснете бутона „ Поръчай “. Заглавието влиза във вашата виртуална потребителска кошница. Нейното наличие може да видите и променяте от поле вдясно на екрана. Можете да добавите повече от един артикул. За да продължите към довеждане докрай на поръчката, натискате бутона „ Поръчай “ под кошницата. В страницата, която се отваря, можете да редактирате количеството на определените продукти, както и да ги изтриете, в случай че желаете. С бутона „ Продължи “ минавате към идната страница, където би трябвало да напишете адрес за доставка и да изберете способ на заплащане (наложен платеж, кредитна или дебитна карта, PayPal или ePay) и тип на доставката (икономична или експресна). И до три дни поръчаните учебници ще почукат на вратата ви. 

Ново от „ Просвета “

„ Задачи по математика за 4. клас. Упражнения и домашни работи. Ново модифицирано издание “

 Новото, допълнено издание на сборника има за цел да сплоти всичко, което е належащо на ученика за сполучливото затвърдяване и практикуване на наученото. Помагалото прави прелестна работа за надграждане и развиване на математическото мислене и използването му в задания с нараснала компликация и практическа устременост. Новата графа „ За 6 + ” разрешава на учителя да диференцира работата си, като предложи по своя преценка задания, които провокират четвъртокласниците да търсят ексцентрични решения и да развиват абстрактно-логическото си мислене. Добавените упътвания, решения и отговори на дилемите от новата графа ще улеснят учениците при тяхната самоподготовка.

„ Български език и литература. Учебно пособие за задължителноизбираема подготовка за 5. клас “

 Тази книга ще помогне на учениците от 5. клас да затвърдят и разширят знанията си, да усъвършенстват уменията си и да посрещнат решително провокациите в идващия, 6. клас. По български език те ще се научат да вършат езиков разбор посредством решение на доста и разнообразни по компликация задания и ще разширят знанията си за езиковите феномени.

 По литература те ще узнаят повече за митологията; ще се допрян до света на фолклорния човек; ще образуват визията си за художествената литература като изкуство. Част от дилемите в помагалото ще дадат опция на учениците да се изявят самостоятелно и да разчитат на своите лични познания и умения. Предвидени са и задания за екипна работа и имат спортен темперамент.

„ Нови проби по естествени науки и екология за външно оценяване в 7. клас ” 

 Помагалото се състои от две елементи. В първата се оферират подготвителни задания в два разновидността по тематиките от образователните стратегии по физика и астрономия, химия и запазване на околната среда и биология и здравно обучение. Всеки вид съдържа задания с един избираем отговор и две задания със свободен отговор. Отговорите на дилемите са дадени в края на помагалото.

 Във втората част се оферират шест разновидността за външно оценяване по формата на МОН. Всеки от разновидностите включва по 36 тестови задания и покрива проучвания през годината материал по предметите, включени в културно-образователната област „ Природни науки и екология ”. Това прави сборника подобаващ както за учениците – при подготовката им за идното външно оценяване в края на годината, по този начин и за учителите – при надзор на нивото на подготвеност за оценяването или при инспекция и оценка на достиженията на учениците през образователната година.

„ FOR REAL intermediate (B2). Книга за ученика “

 FOR REAL е съвременна, гъвкава система в четири равнища (А1 – В2), с която учениците в действителност ще се научат да мислят и да приказват на натурален, актуален британски език. Тя е основана особено за гимназисти, които учат британски като първи или втори непознат език. Текстовете и сюжетите в нея са свързани с действителния живот на младежите във Англия. Различава се от другите системи по това, че съдържа и уроци за България. Така българските възпитаници могат да описват със самочувствие на непознатия език за културата, географията, историята, традициите и обичаите на родината си. FOR REAL приготвя учениците за изпитите на Кеймбридж (PET, KET, FCE) и Тринити и отваря пред тях вратите на англоговорещия свят. 

Инфо: www.jivotatdnes.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР