В момента много голяма част от хората са с грип,

...
В момента много голяма част от хората са с грип,
Коментари Харесай

Храните, които ще ни помогнат да се възстановим след грип

В момента доста огромна част от хората са с грип, а той много елементарно се предава от един човек на различен. За страдание можете да сте полуболни много дълго време, за това ще би трябвало да се погрижите за организма си.
Като за начало избягвайте непосредствен контакт с кихащи, кашлящи сътрудници и другари. Ако към този момент сте минали през грипа, сега организма ви е слаб и доста елементарно ще се болестите и цялата история ще се повтори. Трябва да помогнете на организма си да се оправи.

Почивайте повече
Опитайте се да изместите всички задания, свързани със стрес за идната седмица да вземем за пример. Спете повече, правете неща, които ви забавляват, почивайте си и се отдайте на релакс. Можете да се раздвижите някъде, изключително когато времето на открито е слънчево и прелестно, това ще ускори кръвообращението ви. Увреденият от грипа организъм се нуждае от чист и пресен въздух. Също по този начин по този метод ще доставите витамин Д на тялото си, който е доста значим за имунната система. Той е потребен за имунитета и също по този начин е натурален антиоксидант.
Изхвърлете вирусите
Направете си топла вана и релаксирайте дълго време, наслаждавайки се на приятните аромати и горещата вода. Добавете разнообразни масла и аромати, с цел да е още по-приятно. Същия резултат ще има и сауната. Погрижете се да изхвърлите вирусите и токсините от себе си.
Мийте ръцете си постоянно
Наоколо има доста боледуващи, за това би трябвало да миете ръцете си постоянно. По този метод ще премахвате бактериите от тях. Също по този начин не споделяйте храната и водата си с към този момент заболели, тъй като вероятността да се болестите отново е голяма. Грижете се двойно повече за хигиената си.
Много е значимо да се храните вярно и здравословно откакто сте боледували от грип. Можете да се доверите на българското кисело мляко, което е потвърдено най-полезният хранителен артикул след грип. За разлика от него обаче, останалите млечни артикули не са подобаващи тъкмо в този миг, тъй като образуват слуз в организма, за това се пробвайте да ги избягвате оптимално. И дано не забравяме чесъна, който също е доста потребен срещу грип и настинки.
Джинджифила и меда също са доста подобаващи, те ще засилят имунната ви система. Ако обичате пикантно, то в този момент е най-правилния миг да започнете да го добавяте все по-често. Зеленият и билковият чай ще дадат на тялото ви антиоксидантите, които са нужни след боледуване. Ако не обичате чай, можете да го замените с чаша прясно изцеден фреш, който ще ви даде доста витамини.
Опитайте се да се храните с разнородни храни , с цел да доставите на организма си всички нужни хранителни субстанции. Има обаче и такива, които наложително би трябвало да избягвате, в случай че неотдавна сте боледували. Като да вземем за пример сладките тестени произведения, които провокират изгниване в червата и формиране на отрови, а това единствено ще забави оздравителния развой. Опитайте се да не се храните с пакетирани и подготвени храни, тъй като химията, която съдържат няма да повлияе добре на здравето ви и сигурно няма да ви помогне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР